Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Már-már bojkott a Forma-1-ben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Williams-Cosworth tesztpilótája, Alexander Wurz nyerte meg a Brit Nagydíj első szabadedzését. A mezőny fele, köztük a Renault, és a McLaren pilótái nem futottak mért kört, a Ferrarik csak az edzés utolsó perceiben léptek pályára.

A Brit Nagydíj első szabadedzése meglehetősen nehezen indult. Még csupán a tesztpilóták rendelkeztek időeredménnyel, amikor az első negyedóra végén Frank Montagny miatt meg kellett állítani az edzést, ugyanis a francia pilóta Super-Aguri-Honda versenyautóját az első kanyarban, a pályán parkolta le.

Fél óra elteltével még egyetlen élversenyző sem futott mért kört. Az edzést ekkor a Honda tesztpilótája, Anthony Davidson vezette. Nem sokkal később a BMW-s Robert Kubica állt az élre.

Negyven perc elteltével a világbajnok Fernando Alonso, és csapattársa, Giancarlo Fisichella is pályára gördült, de mért kört egyikük sem tett meg.

Negyed órával az edzés vége előtt a Williams-Cosworth tesztpilótája, Alexander Wurz állt az élre.

Öt perccel az edzés leintése előtt aztán a két Honda, és a két McLaren is pályára gördült, de mért kört csak a két hondás futott: Barrichello ideje az ötödik, Button-é a hatodik helyre volt elég. Mondini megpördülése, és kicsúszása miatt elővették a sárga zászlót.

Négy perccel az edzés vége előtt a két Ferrari is pályára lépett. Schumacher az ötödik, Massa a tizenkettedik időt autózták.

Az utolsó percben már csak Massa tudott javítani, így az első szabadedzést az osztrák Alexander Wurz nyerte, mindössze 57 ezred másodperccel megelőzve Davidsont és négy tizeddel Kubicát. Michael Schumacher az ötödik, a két Honda Barrichello-Button sorrendben a hatodik-hetedik, Felipe Massa a nyolcadik helyen zárt. A Renault és a McLaren pilótái nem futottak mért kört.