Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyárfás: ne ott legyen a halastó, ahol kitört a vulkán

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elégedett a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megrendezésére benyújtott magyar-horvát pályázat svájci prezentációjával a magyarországi szervezőbizottság elnöke. Gyárfás Tamás elmondta, hogy elsősorban az érzelmekre akartak hatni.

Érzésem szerint mi nyertük ezt a fordulót, az UEFA illetékesei a kiváló, gyönyörű, fantasztikus kifejezéseket használták a prezentáció után - nyilatkozta Gyárfás Tamás az InfoRádiónak.

Az Európa-bajnoki pályázat magyarországi szervezőbizottságának elnöke hozzátette: a konkurenciával szemben ők elsősorban az érzelmekre akartak hatni, és ez sikerült is.

Döntő lesz-e az olasz bunda?

Gyárfás Tamás szerint az olaszországi bundabotrány olyan értelemben segítheti a horvát-magyar pályázatot, hogy az olaszoknak hátrányt jelent. (A harmadik, versenyben maradt pályázat a közös lengyel-ukrán kandidálás.)

Ugyanakkor mi nagyon tudatosan tartottuk magunkat ahhoz, hogy a bemutató alatt egy szót sem szóltunk az olaszokról, mert az nem lett volna elegáns - hangsúlyozta a sportvezető.

Gyárfás Tamás elmondta: az olasz előadás kilencvenöt százaléka arról szólt, hogy ők tudják, milyen morális válságban van a labdarúgásuk, de bíznak a kilábalásban.

A szervezőbizottság elnöke szerint az olaszok tőkét akarnak kovácsolni a helyzetből, mondván: az UEFA segíthetne nekik a kilábalásban.

Ugyanakkor én úgy ítélem meg, hogy ha valahol kitör a vulkán, másnap ne ott legyen a halastó, és ne oda ültessünk fákat - jegyezte meg Gyárfás Tamás.