Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A feleség dönt Sevcsenko sorsáról?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szerdán, de legkésőbb csütörtökön lehull a lepel és kiderül: átigazol-e Andrij Sevcsenko, a Milan ukrán világsztárja az angol bajnok Chelsea-hez.

A játékost jó ideje összefüggésben emlegetik az angol klubbal, főleg mióta elismerte, hogy megfordult a fejében a távozás gondolata. Silvio Berlusconi, a Milan tulajdonosa maga is elismerte, hogy egyik kedvenc játékosa Angliában szeretné folytatni pályafutását.

Az olasz csapat vezetése a múlt hét végén mégis határozott közleményben jelezte: "a Milan nem adja Sevcsenkót. Sosem fogja eladni őt." Adriano Galliani elnök még azt is hozzátette, hogy a játékos "érinthetetlen".

Sztárjátékosnak sztárfizetés

Ezzel egy időben a játékos ügynöke viszont úgy nyilatkozott, hogy Sevcsenko közvetlenül a Chelsea gazdag tulajdonosával Abramoviccsal tárgyal. Oscar Damiani szerint az orosz olajvállalkozó már tavaly is nagyon eltökélt volt egykori honfitársa megszerzésében. A Milan erre reagált, amikor sztárjátékosának olyan szerződésmódosítást ajánlott, amely szerint az ukrán csillag 2011-ig évi 6 millió eurós fizetést kapna.

A nagy alkudozás ideje alatt a Bajnokok Ligájának idei gólkirálya csak annyit mondott, hogy még a héten megmondja, hol folytatja pályafutását. Andrij Sevcsenko nyilatkozata így szólt: "Sosem mondtam azt, hogy elköteleztem magam a Chelsea mellett. Csak annyit mondtam, hogy gondolkozom a távozáson, családi okok miatt. Amikor egy sikeres klub része vagy, nem könnyű időt találni egy másik nyelv megtanulására. Én nem beszélem a feleségem és a fiam nyelvét."

Mourinho boldogan vinné

Megszólalt az ügyben a Chelsea edzője, José Mourinho is, aki azt mondta: "szeretnénk idehozni őt, de jelenleg a Milan játékosa és hosszú távú szerződésben áll velük. úgy érzem, hogy nem akarják eladni őt, és meg fogják tartani. Szeretem Sevcsenko játékát, és nagy hasznára lenne a csapatomnak, de sok klub szeretné Drogbát is, mi mégsem adjuk el."

Természetesen a Milan szakmai vezetője Carlo Ancelotti is elmondta a véleményét az ügyben: "reméljük úgy zárul az ügy, ahogy tavaly Kaladze esetében. Nem akarunk olyan játékost megtartani, aki el akar menni. A klub mindent megtett azért, hogy megtartsa őt. Andrij sosem mutatta, hogy problémája lenne velem, a klubvezetéssel vagy a csapattársaival. Azon az eseten is túlléptünk már, ami a Livorno meccsen történt, amikor lecseréltem őt. Õ is tudja, hogy nem megfelelően viselkedett, amikor csapattársa a pályára lépett. Senki sem mondta neki, hogy menjen el, de ha ő szeretne távozni, akkor kérnie kell a klubot, hogy engedje el. Még ha így is alakulna, akkor is további egyeztetésekre van szükség a helyes döntés meghozatalához. Ha ezek a lépesek nem történnek meg, Sevcsenko marad a klubnál".

Az olasz lapok szinte biztosra veszik a játékos Angliába szerződését. Van olyan média, amelyik már a tranzakció árát is megírta. Eszerint a korábbi Aranylabdás Sevcsenkoért 50 millió fontot és egy játékos adna a Chelsea: a 8 millió fontba kerülő francia Gallas már orvosi vizsgálaton is részt vett Milánóban.