Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Feljelentést tett az Újpest ügyvezetője

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a BRFK IV. kerületi kapitányságán Dányi Szilárd, az Újpest labdarúgócsapatát működtető cég ügyvezető igazgatója a szombati, MTK elleni bajnoki rangadó után történtek miatt.

Az ujpestfc.hu-n megjelent közlemény szerint az pályára berohanó 10-15 drukker csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítható.

Dányi Szilárd úgy véli, hogy ezen személyek kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsítottak, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Emellett a renitensek magatartásukkal jelentősen sértették az Újpest gazdasági és sportszakmai érdekeit, ezáltal a sportszervezetnek anyagi kárt is okoztak, amelynek megtérítése érdekében polgári jogi igényt terjesztenek majd elő.

"Fentiek alapján kérem a nyomozás elrendelését, és az annak során felderített elkövetők példás megbüntetését. Egyben kérem az elkövetőkként beazonosított személyek kilétéről sportszervezetünket, mint a mérkőzés rendezőit szíveskedjenek értesíteni azért, hogy ezen személyeket ki tudjuk tiltani rendezvényeinkről" - írta Dányi Szilárd a feljelentésben.

Az újpestiek szombaton a hajrában kapott gólokkal 2-1-re kikaptak a vendég MTK-tól. A lefújás után több hazai szurkoló is bemászott a pályára, az ellenőri jelentés szerint egyikük meglökte, egy másik pedig megütötte Bede Ferenc játékvezetőt, egy harmadik pedig megkergette Kanta Józsefet, a vendégek karmesterét.