eur:
392.8
usd:
366.08
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

"Egy óra után halott voltam"

Eltérően értékelik az érintettek a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai döntőjét, a Barcelona Arsenal felett aratott 2-1-es győzelmét. Az angol csapat francia játékosa, Thierry Henry például élesen kritizálta a norvég bírót, míg a Barcelonától az idény végén búcsúzó Henrik Larsson megérdemelt sikerről beszélt.

A mérkőzés negatív hőse, az Arsenal német kapusa sajnálja és tévesnek tartja a meccs képét alapvetően meghatározó kiállítását. Jens Lehmann szerint a bírónak tovább kellett volna engednie a játékot, még ha gólt is kapott csapata belőle.

A kapus nem szégyellte bevallani, hogy "élete eddigi legnehezebb perceit" élte át, mert piros lapja miatt csak kívülről - "tehetetlenül" - figyelhette társait. Ugyanakkor újságírói kérdésre válaszolva megjegyezte: a közelgő németországi világbajnokságnak igyekszik megerősödött, felkészült lélekkel nekivágni.

Henry a bírót hibáztatta

"Egy óra után teljesen halott voltam" - fogalmazott a BL-döntőjét egymaga kétszer is majdnem eldöntő, nagyon csalódottnak tűnő Thierry Henry. "A bíró többször szemet hunyt afelett, hogy Márquez és Puyol folyamatosan letaglózott minket, főleg engem" - mondta az Arsenal csatára.

A világ- és Európa-bajnok francia támadó szerint a norvég bíró, Hauge tendenciózusan a Barcelonát segítette ítéleteivel. Eto'o egyenlítő gólja lesből született - vélekedett a londoni csapat kitűnősége.

A Barcelona játékosai szerint megérdemelték

Természetesen teljesen másképp látják a mérkőzést a Barcelona játékosai. "Megérdemeltük a győzelmet, nagyon sokat tettünk érte" - nyilatkozta például felszabadultan a Barcelona mezét hivatalos mérkőzésen most utoljára magára öltő Henrik Larsson. A svéd világklasszis klubszinten nemzetközi pályafutása "dicsőséges" megkoronázásaként értékelte a szerdai BL-diadalt, melyen két gólpasszal járult hozzá a 2-1-es győzelemhez.

A katalán bajnokcsapat brazil-portugál játékosa, Deco szerint nem a szerencse döntött a mérkőzésen. "Tudtuk, hogy győzhetünk, és nem csak azért, mert csak tíz ember ellen kellett küzdenünk" - mondta az immár kétszeres BL-győztes középpályás.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×