Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Egy óra után halott voltam\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Eltérően értékelik az érintettek a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai döntőjét, a Barcelona Arsenal felett aratott 2-1-es győzelmét. Az angol csapat francia játékosa, Thierry Henry például élesen kritizálta a norvég bírót, míg a Barcelonától az idény végén búcsúzó Henrik Larsson megérdemelt sikerről beszélt.

A mérkőzés negatív hőse, az Arsenal német kapusa sajnálja és tévesnek tartja a meccs képét alapvetően meghatározó kiállítását. Jens Lehmann szerint a bírónak tovább kellett volna engednie a játékot, még ha gólt is kapott csapata belőle.

A kapus nem szégyellte bevallani, hogy "élete eddigi legnehezebb perceit" élte át, mert piros lapja miatt csak kívülről - "tehetetlenül" - figyelhette társait. Ugyanakkor újságírói kérdésre válaszolva megjegyezte: a közelgő németországi világbajnokságnak igyekszik megerősödött, felkészült lélekkel nekivágni.

Henry a bírót hibáztatta

"Egy óra után teljesen halott voltam" - fogalmazott a BL-döntőjét egymaga kétszer is majdnem eldöntő, nagyon csalódottnak tűnő Thierry Henry. "A bíró többször szemet hunyt afelett, hogy Márquez és Puyol folyamatosan letaglózott minket, főleg engem" - mondta az Arsenal csatára.

A világ- és Európa-bajnok francia támadó szerint a norvég bíró, Hauge tendenciózusan a Barcelonát segítette ítéleteivel. Eto'o egyenlítő gólja lesből született - vélekedett a londoni csapat kitűnősége.

A Barcelona játékosai szerint megérdemelték

Természetesen teljesen másképp látják a mérkőzést a Barcelona játékosai. "Megérdemeltük a győzelmet, nagyon sokat tettünk érte" - nyilatkozta például felszabadultan a Barcelona mezét hivatalos mérkőzésen most utoljára magára öltő Henrik Larsson. A svéd világklasszis klubszinten nemzetközi pályafutása "dicsőséges" megkoronázásaként értékelte a szerdai BL-diadalt, melyen két gólpasszal járult hozzá a 2-1-es győzelemhez.

A katalán bajnokcsapat brazil-portugál játékosa, Deco szerint nem a szerencse döntött a mérkőzésen. "Tudtuk, hogy győzhetünk, és nem csak azért, mert csak tíz ember ellen kellett küzdenünk" - mondta az immár kétszeres BL-győztes középpályás.