eur:
394.44
usd:
365.1
bux:
65537.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Görbiczék döntetlent harcoltak ki idegenben

A Győr 25-25-ös döntetlent ért el a szerb-montenegrói Buducnost Podgorica otthonában a női kézilabda KEK-döntő első mérkőzésén.

A Győr 1999-ben, 2002-ben, 2004-ben és tavaly bukott döntőt - mindet az EHF Kupában és mindben otthon kezdve -, az előző idényben éppen az első magyar fináléban vérzett el a Cornexivel szemben, míg korábban dán csapatoktól kapott ki.

A magyar együttesben sérülés miatt nem léphetett pályára a válogatott kapus Herr Orsolya és a román átlövő, Simona Gogirla. A magyar csapat "reaktiválta" a tavaly visszavonult olimpiai és a világbajnoki ezüstérmes Farkas Andreát, aki Petróczi Viktória mögött tartalék volt az estén.

Kimaradt helyzetekkel indult a finálé, majd a hazaiak nyugodtak meg előbb, és remek védekezésük révén 3-1-re elhúztak. A 23. születésnapját ünneplő Görbicz Anita büntetőt hibázott, de Vérten Orsolya javított. Aztán Mörtel Rebáta is kihagyta a ráosztott hétméterest, rajta Dokic segített (12. p: 4-3).

Bradeanu is egyre jobb százalékkal lőtt, így állandósult a szoros állás, mi több, a 18. percben az ő találatával lett 6-6.

A Buducnost azonban nem engedte át a vezetést, és többször a kapufa is vele volt. A folytatásban Tanase vette vállára csapatát, és vezérletével 10-7-e módosult az állás. Temes Bernadettet kiállították, Róth Kálmán vezetőedző pedig időt kért a szünet előtti hajrára.

Az emberhátrányos szakaszban sziporkázott a Podgorica, és 12-7-re elhúzott. Petróczit Farkas váltotta, az ETO pedig a játékrész utolsó kilenc percében nem talált be.

A folytatás sem alakult jól: Kovacsicz Mónika ziccert rontott, majd kiállították. A Győr megúszta kapott gól nélkül ezt a részt, és Görbicz faragott a hátrányból, a Győr összességében 13 perc után volt eredményes. Állandósult a négy-ötgólos különbség, majd nem sokkal később a hazaiak már hat góllal vezettek.

Az agresszív Podgorica-védőfalat nagyon nehezen lehetett áttörni, igaz, a magyar bajnok hátsó alakzata is egyre jobban összpontosított. A kapuba visszaállt Petróczi.

Amint rendezte sorait az ETO, és pontosabbak voltak a támadásai és a védelme, sikerült 18-13-ról 18-17-re felzárkózni. Ezután felváltva estek a gólok, de a szoros végeredmény - amiért a magyarok utaztak - egyre közelebb került.

Kovacsicz büntetése alatt megint esélyt kapott a hazai gárda egy komolyabb előny kiharcolásához, ám Bradeanu két bombagólt lőtt, és így az 53. percben egyenlített (21-21). Juhász Gabriella fordíthatott volna, ám százszázalékos helyzetben hibázott.

Nem kellett sokáig búslakodni a kiutazó győri szurkolóknak, mert Kovacsicz nem hibázta el az újabb rávezetést (21-22). A hazaiak nagy hajrába kezdtek, és fordítottak.

24-22-nél Róth Kálmán időt kért, és igyekezett megnyugtatni játékosait. Vérten gyorsan betalált, és a Görbiczet megütő Damjnacot kiállították, a sértett pedig egyenlített (24-24).

Az utolsó percben Dokic még a vezetést is átvette, ám a lefújás előtt egy hetessel egyenlített a csalódott Podgorica.

A visszavágót jövő szombaton játsszák Győrben, most már egyértelműen az ETO az esélyesebb arra, hogy otthonában megszerezze első nemzetközi kupatrófeáját.

Előtte azonban szerdán az EHF Kupa-fináléjában egygólos előnyt szerző Ferencvárossal csatázik a magyar bajnoki címért a Róth-csapat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Megjelent az Építési és Közlekedési Minisztérium építési beruházás tárgyú közbeszerzési eljárásainak előkészítése során alkalmazandó eljárásrendről szóló rendelet, melynek értelmében az állami építési és kivitelezési beruházások mostantól nem kerülhetnek többe, mint az igazolt nyersanyag és alkatrész beszerzési ára legfeljebb 10%-os profittal növelve, és ez a folyamatban lévő ügyekre is érvényes lesz - tudta meg a Portfolio.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×