Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sevilla vagy Middlesbrough lesz a boldogabb?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szerda este háromnegyed kilenckor indul útjára a labda a Sevilla-Middlesbrough UEFA Kupa-döntőben Eindhoovenben. A két együttes prominensei kölcsönösen tisztelik egymást, és óvatosak egy esélyeket illetően.

"Fantasztikus formában vagyunk!"- ezt Jose Mario del Nido, a sevillai klub elnöke nyilatkozta két nappal az UEFA Kupa 48. döntője előtt. Azért óvatosan hozzátette: nincs esélyese a döntőnek, a két csapat egyforma játékerőt képvisel.

Juande Ramos vezetőedző is óvatos volt: legjobb játékosait nem küldte pályára az utolsó fordulóban szombaton, azonban a Sevilla erejét jelzi, hogy tartalékos összeállításban is 2-0-ra nyert Malagában.

Még a kispadon sem ültek az angol sztárok

A Middlesbrough sem a legerősebb csapatával szerepelt a Fulham ellen 1-0-ra elveszített Premier League-meccsen. A csapat átlagéletkora 20 év volt, a sztárok többsége még a kispadra sem ült le.

Az angolok szakvezetője Steve McClaren a szezon végén elhagyja a klubot, ugyanis a németországi világbajnokság után az angol válogatott szövetségi kapitánya lesz.

Sevilla: külföldi csillagok

A két együttes fináléba jutása egyaránt meglepetés. Ha viszont a két együttes keretét nézzük már nem az. A Sevilla menetelésében klasszisok sora játszott meghatározó szerepet.

A védelmet az Ajaxtól érkezett francia Escude irányítja, a középpályán a Juventusban csak a kispadig jutó olasz Maresca ad fazont a csapat játékának, a támadósorban pedig a Barcelonában feleslegessé váló argentin válogatott Saviola a gólfelelős.

A szigetországi drukkerek elsősorban az olasz Maccaronéban bíznak. A támadó a bajnokságban alig jutott lehetőséghez, az UEFA Kupában viszont remekelt: öt gólt ért el, ráadásul a Basel és a Steaua Bukarest ellen is továbbjutást érő találatokat szerzett.

"Megjósolhatatlan a döntő kimenetele"

A kopasz olasz mellett szintén öt gólt ért el az ausztrál válogatott Viduka, de az egykor a Chelsea elsőszámú gólzsákjának számító Hasselbaink is kivette a részét négy góllal a sikerekből.

Ilyen támadótrió mellett visszafogottnak tűnik Gareth Southgate nyilatkozata: az egykori angol válogatott bekk szerint megjósolhatatlan a döntő kimenetele, ezért nem ronthatnak neki a Sevillának.

A UEFA Kupa-döntő este háromnegyed kilenckor kezdődik Eindhovenben.