eur:
394.1
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kinevezték az új angol szövetségi kapitányt

Steve McClaren váltja a világbajnokság után távozó Sven-Göran Erikssont az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztján. A leendő új szakvezető karrierje legbüszkébb pillanatának mondta kinevezését.

Az új szakvezető jelenleg az UEFA Kupa-döntős Middlesbrough csapatát irányítja. McClaren egyébként jelenleg Sven-Göran Eriksson pályaedzője az angol válogatottnál.

Az új kapitányt bemutatva az FA tisztviselője hangsúlyozta, hogy Steve McClaren kitűnő hírnévnek örvend a szigetországban és komoly tapasztalatai vannak a nagy tornák kapcsán. A döntést egyhangúlag hozták meg.

"Karrierem legbüszkébb pillanata"

Steve McClaren szakmai karrierje legbüszkébb pillanatának nevezte kinevezését. A szakember - aki az elmúlt öt évben a jelenlegi szövetségi kapitány, a svéd Sven-Göran Eriksson segítőjeként is dolgozott a válogatottnál - dícsérte elődjét is.

Korábban az angol szövetség (FA) a brazil Luis Felipe Scolarit is megkörnyékezte a poszt betöltése kapcsán, ám nem tudott megegyezni a világbajnok trénerrel. Ennek kapcsán Steve McClaren hangsúlyozta: nem érdekli, hogy hányadik választás volt, az a fontos, hogy végül rá esett a választás.

A kérdéssel kapcsolatban a szövetség álláspontja az, hogy a 4-5 komoly jelölt közül csak csütörtökön választották ki a végső jelöltet, így Steve McClaren nem a sokadik volt a sorban.

Jó a fiatal edzőknek is?

A Middlesborough szakvezetője hangsúlyozta: már azt is megtiszteltetésnek érezte, hogy egyáltalán felmerült a neve.
Steve McClaren szerint mindenki ismeri az eredményeit, ezeket nem az ő dolga megítélni.

A szakember szerint kinevezése hatalmas lökést adhat a fiatal angol edzőknek, akik hihetnek abban, hogy egy folyamat részeként a legmagasabb pozíciót is elérhetik.

A jelöltek között volt Sam Allardyce, a Bolton szakvezetője és Martin O'Neil is.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×