Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kinevezték az új angol szövetségi kapitányt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Steve McClaren váltja a világbajnokság után távozó Sven-Göran Erikssont az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztján. A leendő új szakvezető karrierje legbüszkébb pillanatának mondta kinevezését.

Az új szakvezető jelenleg az UEFA Kupa-döntős Middlesbrough csapatát irányítja. McClaren egyébként jelenleg Sven-Göran Eriksson pályaedzője az angol válogatottnál.

Az új kapitányt bemutatva az FA tisztviselője hangsúlyozta, hogy Steve McClaren kitűnő hírnévnek örvend a szigetországban és komoly tapasztalatai vannak a nagy tornák kapcsán. A döntést egyhangúlag hozták meg.

"Karrierem legbüszkébb pillanata"

Steve McClaren szakmai karrierje legbüszkébb pillanatának nevezte kinevezését. A szakember - aki az elmúlt öt évben a jelenlegi szövetségi kapitány, a svéd Sven-Göran Eriksson segítőjeként is dolgozott a válogatottnál - dícsérte elődjét is.

Korábban az angol szövetség (FA) a brazil Luis Felipe Scolarit is megkörnyékezte a poszt betöltése kapcsán, ám nem tudott megegyezni a világbajnok trénerrel. Ennek kapcsán Steve McClaren hangsúlyozta: nem érdekli, hogy hányadik választás volt, az a fontos, hogy végül rá esett a választás.

A kérdéssel kapcsolatban a szövetség álláspontja az, hogy a 4-5 komoly jelölt közül csak csütörtökön választották ki a végső jelöltet, így Steve McClaren nem a sokadik volt a sorban.

Jó a fiatal edzőknek is?

A Middlesborough szakvezetője hangsúlyozta: már azt is megtiszteltetésnek érezte, hogy egyáltalán felmerült a neve.
Steve McClaren szerint mindenki ismeri az eredményeit, ezeket nem az ő dolga megítélni.

A szakember szerint kinevezése hatalmas lökést adhat a fiatal angol edzőknek, akik hihetnek abban, hogy egy folyamat részeként a legmagasabb pozíciót is elérhetik.

A jelöltek között volt Sam Allardyce, a Bolton szakvezetője és Martin O'Neil is.