eur:
393.43
usd:
366.97
bux:
66401.21
2024. április 25. csütörtök Márk

Gyárfás: elvehetik az Európa-bajnokság rendezési jogát

Nem adott közterület használati engedélyt az Úszó Európa-bajnokság ideiglenes létesítményeihez a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága. Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke úgy reagált: nem csodálkozna, ha a bürokratikus akadályok miatt elvennék a rendezési jogot Budapesttől.

A Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága az ellenzéki képviselők elutasító, illetve tartózkodó szavazatai miatt nem adott közterület használati engedélyt az Úszó Európa-bajnokság ideiglenes létesítményéhez.

Endrédy István, a bizottság elnöke elmondta: a Magyar Úszó Szövetség 11 ezer négyzetméterre kért közterület-használati engedélyt, de a testületnek több kifogása is volt a Margit-sziget zöldfelületeinek károsítása miatt.

Az elfogadott terv nem engedélyezte fix lelátó építését, feltehetőleg az építők kivágtak nyolc nagy értékű fát, a teherautók pedig zöldterületen át hajtottak az építkezéshez - sorolta a problémákat Endrédy István.

Ha a bizottság két hét múlva sorra kerülő ülésen megkapja az engedélyt, akkor a területen mobil lelátó, kivetítő és fogadó sátrak épülhetnek.

Gyárfás: nem vágtunk ki fákat

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke nem tud arról, hogy a margitszigeti építkezésen fákat vágtak volna ki.

Az úszószövetség vezetője hozzátette: ha nem kapják meg az engedélyt és nincs tribün, akkor legfeljebb a családtagok mehetnek az uszoda közelébe, mert a meglévő lelátón a versenyzők és az újságírók lesznek.

A bürokratikus akadályok miatt nem csodálkoznék, ha az európai szövetség azt mondaná, hogy felejtsük el ezt az országot mint rendezőt - összegzett Gyárfás Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×