eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megszakad-e az Arsenal sorozata?

Ma a Villarreal az Arsenalt fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján. Az esélyek a londoniak mellett szólnak, de a spanyolok bizakodnak.

Az elefántcsontparti Touré góljának köszönhetően az Arsenal várhatja nyugodtabban a keddi visszavágót, de Arsene Wenger vezetőedzőt ismerve nem hagyja, hogy játékosai már a párizsi döntőben érezzék magukat.

A londoniak magabiztosságát tovább növelheti, hogy a múlt heti 1-0-ás győzelmüknek köszönhetően sorozatban kilencedik mérkőzésükön nem kaptak gólt a Bajnokok Ligájában, mindezt olyan csapatok ellenében, mint a Real Madrid és a Juventus.

A francia szakember a hétvégi fordulóban már a mai meccsre is gondolt, hiszen egy órán át pihentette két kulcsjátékosát, Henryt és Fabregast a Tottenham elleni bajnokin.

Ezt viszont utólag már lehet, hogy bánja, mert az 1-1-es döntetlennek köszönhetően az Arsenal csak szerencsével előzheti meg a Tottenhamet, amely a BL-indulást érő negyedik helyen áll a bajnokságban.

Várhatóan az ágyúsok kettőzött erővel hajtanak ma este, hiszen valószínűleg már csak akkor indulhatnak a legrangosabb európai kupasorozatban, ha megnyerik azt.

Ehhez azonban még lesz egy-két szavuk Manuel Pellegrini játékosainak. Az Arsenal előnye ellenére sem mehet biztosra, mivel a Villarreal legutóbb az Inter ellen is egygólos hátrányból fordította maga javára a negyedöntőt.

A Villarreal már csak a BL-ben bizonyíthat, mert a hétvégén kikapott a Real Sociedadtól és a tizedik helyre esett vissza a spanyol ligában. A szombati vereség ellenére a spanyol játékosok bíznak a továbbjutásban.

Juan Roman Riquelme, a Villarreal argentin sztárja biztos benne, hogy több gólt is rúgnak ma a londoniaknak, mert úgy látja, az Arsenal védőinek is vannak gyenge pontjaik. A dél-amerikai játékmester szerint nincs olyan csapat, amely képes megúszni kapott gól nélkül az "örökkévalóságig".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×