Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Miskolcon már nem győztek Görbiczék

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar női kézilabda-válogatott barátságos meccsen Miskolcon 26-23-ra kikapott az Európa-bajnok Norvégiától.

A két csapat pénteken Ózdon találkozott, a magyarok magabiztosan, 28-22-re nyertek, előzőleg pedig kedden Kristiansandban remek hajrával 25-24-re szintén Németh András szövetségi kapitány együttes győzött.

A norvégok ezúttal 3-0-ra elléptek, a hazaiak pedig csak a 6. percben találtak be először. Tovább nőtt a különbség (1-5), majd emberelőnyben és -hátrányban sikerült felzárkózni (5-7). A következő létszámfölényes szituációban sokkal jobban koncentrált a norvég csapat, így ismét négy gólra nőtt a különbség (5-9).

Sok volt a hiba mindkét oldalon, de úgy tűnt, a házigazda lábal ki előbb a hullámvölgyből. Görbicz Anita rendre értékesítette a megítélt hétmétereseket, így feljöttek a magyarok 10-9-re. A szünet előtti szakaszban azonban a norvégok újra remekeltek, főleg a kapus Lunde parádézott.

A második félidő elejét is jobban kezdték a vendégek (10-16), a hazaiaktól egyedül Tóth Tímea teljesítménye volt dicsérhető, de ez is csupán arra volt elegendő, hogy ne nőjön a különbség. Sem a szélsők, sem a beállósok, sem a kapusok nem tudták megismételni korábbi jó szereplésüket.

A végjátékban újra előjöttek a rontások, és noha sikerült közelebb férkőzni, az egyenlítés elmaradt.