eur:
392.89
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Az élmenők is hibázgattak Melbourne-ben

Kaotikus jelenetek tarkították a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat. Látványos előzésből, balesetből, vezetői és műszaki hibából sem volt hiány.

A váratlan események sora már a felvezető körben elkezdődött, a McLaren pilótája, Juan Pablo Montoya ugyanis megpördült. Úgy tűnt, hogy csak a mezőny végéről rajtolhat a kolumbiai, Giancarlo Fisichella azonban közvetlenül a start előtt lefulladt, jelezte gondját, ezért újabb felvezető kör következhetett, Montoya visszaautózhatott a helyére, az olasz pedig a boxutcából kezdte meg a versenyt.

Az indulás után Christian Klien és Nico Rosberg közrefogta Felipe Massát, utóbbi kettő azonnal kiállt, az osztrák pedig nem sokkal később - vélhetően a koccanás nyomait autóján viselve - kicsúszott.

A verseny elején kiesett Jarno Trulli is, miután David Coultharddal koccant. A safety car már az első pillanatok után bejött a pályára, ezt kihasználva felzárkózott a mezőnyre Fisichella.

Néhány körös verseny után, Klien kicsúszása miatt ismét a biztonsági autó hajtott a pályára, aminek a legkevésbé az időközben Buttont megelőző és a többiektől egyre jobban elhúzó Alonso örült.

A lassú körözés után Alonso megint meglógott a mezőnytől, majd Räikkönen is megelőzte Buttont, akit aztán Montoya kezdett el támadni. A tizedik körben Alonso, Räikkönen, Button, Montoya, Webber, Ralf Schumacher volt a sorrend az élen.

A nyolcadikként autózó német Michael Schumachert az olasz Vitantonio Liuzzi váratlanul simán megelőzte. Fisichella 16 kör alatt az utolsó helyről feljött a kilencedikre.

Elsőként az élcsoportból Montoya ment ki - a 18. körben - kerékcserére, aztán a 26. körre lezajlottak a boxkiállások, Alonso mögött, Räikkönen, Montoya, Nick Heidfeld, Button és az idősebbik Schumacher autózott.

A hétszeres világbajnok Ferrari-sztár igyekezett még jobban felzárkózni, nagy tempót diktált, a 33. körben azonban kicsúszott, falnak csapódott, és befejezte a versenyt.

Ismét bejött a pályára a safety car, az élen azonnal többen kereket cseréltek, elsőként éppen a már nagy előnnyel vezető Alonso. A látványosan lelassuló Räikkönen McLarenjén az első vezető szárnyat is kicserélték. Ennek a közvetlenül mögötte érkező Montoya is megitta a levét.

A kerékcserék után Alonso, Heidfeld, Räikkönen, Button, Ralf Schumacher, Montoya, Fisichella, Villeneuve sorrendben haladtak az első nyolc helyen az autók a biztonsági kocsi mögött, majd folytatódhtatott a verseny, igaz, csak pár száz méter erejéig. Az értetlenkedő Midland-versenyzők mögött feltorlódott a mezőny, majd Liuzzi ütközésése és kicsúszása miatt jött vissza a safety car.

A 40. körtől száguldhattak ismét a pilóták, Alonso kezdhetett mindent elölről. Mögötte Räikkönen, Ralf Schumacher, Montoya, Heidfeld, Button autózott.

A 46. körben Montoya - Michael Schumacherhez hasonlóan - ráhajtott a célegyenes elején lévő kerékvetőre, a kolumbiai óriási bravúrral pályán tartotta McLarenjét, de ki kellett állnia.

Ezzel Ralf Schumacher fellélegezhetett, Fisichella pedig már a hatodik helyre került. Az olasz versenyző az 57 körös futam utolsó pillanataiban még egy helyet javított, Button autójának hátuljából ugyanis lángok csaptak ki, így az élről rajtoló brit - akit végül is a tizedikként rangsoroltak - kiállt.

A pilóták közül szinte mindenki elkövettett érzékelhető hibákat, Alonso viszont rendkívül magabiztosan nyert.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Egyhetes csúcsára ért a forint

Egyhetes csúcsára ért a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×