eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Talmácsi: nem érzem a motorozáshoz szükséges erőt

A pénteki edzésekkel a spanyolországi Jerezben megkezdődött a gyorsasági motoros világbajnokság. A 125 köbcentisek között Talmácsi Gábor a hetedik, Tóth Imre a 16. lett az első időmérő edzésen. A betegséggel küzdő Talmácsi Gábor az InfoRádiónak azt mondta: a legjobb hatban szeretne végezni vasárnap.

- Hogyan értékeli az edzésen elért 7. helyet?

- Elégedett vagyok, mert betegségtől szenvedek és nem érzem magamban azt a fizikai erőt, ami szükséges a motorozáshoz. Nem tudtam agresszívan és erősen motorozni, inkább csak lendületből mentem. Nagyon elfáradtam az edzés végére. Még hétfőn elkaptam egy vírusos influenzát és abból próbálok most kilábalni. Egyre jobban érzem magam, remélem vasárnapra minden rendben lesz.

- Mit mondtak az orvosok, mikorra javulhat az állapota?

- Már Magyarországon elkezdtük a kezelést, kaptam különböző antibiotikumokat, vitaminokat. Egész télen nem voltam beteg, mostani betegségemben talán a stressz is közbejátszik. Aztán ki kellett utazni ide, Spanyolországba, a verseny helyszínén is történtek dolgok, de remélem, hogy most már csak pozitívumok történnek velünk.

- Ezt a 7. helyet elfogadná végeredménynek a vasárnapi versenyen is?

- Azért ennél egy kicsit jobbat szeretnék. Célom az, hogy az első ötben-hatban legyek, ami reális célkitűzés. Ahhoz képest, hogy nem voltam formában, a pénteki 7. hely nem rossz. Nagyon fúj a szél, amihez hozzá kell állítani a motort és akkor valószínűleg jobbak lesznek az időeredményeim és a helyezésem is.

- Mennyire tűntek erősnek a riválisok?

- Az nagyon jó, hogy én vagyok a leggyorsabb Honda-versenyző, ráadásul a teszteredmények is hasonlítanak az eddigi eredményekhez. Egyelőre senki sem tudja, hogy ki milyen gumikat, beállításokat használ. Mi a versenybeállításokat próbálgatjuk, hogy ne csapjuk be saját magunkat, de ki tudja, hogy azok, akik előrébb végeztek nem valamilyen extrém puha gumit használtak-e és azért tudtak ilyen nagyon gyorsan menni.

Úgy érzem, hogy még van egy kis hátrányunk a többiekkel szemben, jó lett volna még egy tesztelés az első futam előtt, de sajnos nem volt rá lehetőség. Úgyhogy tulajdonképpen a verseny is egyfajta teszt lesz a számomra, hiszen minél jobb formába kell hozni a motort, hogy passzoljon a stílusomhoz és akkor a következő versenyek jobban sikerülnek.

- Mi a maximum, amit idén kihozhat ezzel a csapattal?

- Az első verseny lesz a legnehezebb, ha utána összeszokunk a csapatommal és a motorommal, akkor csakis jobb lehet. Nehéz jósolni, de a technikai hátterem és a tudásom is a legjobb hat között van. Én mindig úgy versenyzek, hogy első legyek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Dani Rodrik figyelmezteti az Egyesült Államokat: nem érdemes egy távolodó célt üldözni

Dani Rodrik figyelmezteti az Egyesült Államokat: nem érdemes egy távolodó célt üldözni

Számos ország közelmúltbeli esete azt mutatja, hogy a feldolgozóipari foglalkoztatás növelése ahhoz hasonló, mint amikor egy gyorsan távolodó célpontot üldöznénk. Az automatizálás és a képzettséget igénylő technológiák jelentősen valószínűtlenné tették, hogy a feldolgozóipar olyan munkaerő-felszívó hatással bírjon, mint amilyennel egykor rendelkezett. Ez azt jelenti, hogy a jövő „jó munkahelyeit” a szolgáltatóiparban kell megteremteni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×