Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Dunaújvárosi blamázs

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nagy meglepetésre nem jutott be a legjobb négy közé a Dunaferr a női kézilabda KEK-ben. A dunaújvárosi csapat a negyeddöntő hazai visszavágóján rendkívül rosszul hajrázott, csak 32-32-es döntetlent játszott a norvég Gjerpen Skien csapatával, a párharcot pedig egy góllal elveszítette.

Jobban kezdett a norvég csapat, és a találkozó elején egy-két góllal vezetett. A 10. perctől aztán a Dunaferr fokozta az tempót, és fordított, de elhúzni nem tudott.

A hazaiaknál Borbás Rita sok hétméterest harcolt ki, ezeket Radulovics Bojana rendre értékesítette. A védelmek ugyanakkor egyik oldalon sem remekeltek.

A szünet után kiválóan játszottak a dunaújvárosiak, hamar elléptek négy góllal (24-20), majd a 48. percben 27-22 volt az állás.

Ezután agresszív letámadásra tért át a Skien, ehhez a stílushoz nem tudott alkalmazkodni a házigazda, így a norvég csapat 55 másodperccel a vége előtt feljött 32-31-re, vagyis továbbjutó pozícióba.

Az időkérés után támadhatott a Dunaferr, ám Bulath Anita kapufát lőtt, és az ellentámadásból pedig kiegyenlített a Gjerpen.

A norvég csapat elmondhatja magáról, hogy két magyar együttest búcsúztatott a négy közé jutásig, hiszen korábban a Vácot ejtette ki a KEK-ből, most pedig a végső győzelemre is esélyesnek tartott dunaújvárosiakat ütötte el a továbbjutástól.