eur:
394.07
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Rijkaard: "tisztelnünk kell az ellenfelet"

Szerda este háromnegyed kilenckor megkezdődött a labdarúgó Bajnokok Ligája egyik leginkább várt mérkőzése, a Barcelona - Chelsea összecsapás. A nyolcaddöntő első mérkőzését idegenben nyerte a katalán csapat, bár az angolok még ma is vitatják játékosuk, Asier del Horno kiállításának jogosságát.

A Barcelona vezetőedzője szerint a szerda esti összecsapás kitűnő lehetőséget kínál játékosainak, hogy példát mutassanak sportemberi tartásból és tisztelettudásból.

Frank Rijkaard ezzel párhuzamosan felhívta a Barca szurkolóit, hogy mutassanak példát és ezzel segítsék a csapatot továbbjutni a BL-ben a legjobb nyolc közé.

"Nem is olyan régen az egyik játékosunkat érte inzultus (Rijkaard itt nyilván a Samuel Eto'oval szembeni rasszista bekiabálásokra célzott - szerk.), ami után sokat beszéltünk az esetről. Ebben az értelemben mind a csapatnak, mind a szurkolóknak tisztelniük kell az ellenfelet, amely nagyszerű csapat és a vezetőedzőjüket is, aki szintén jó szakember. Remélem, hogy a Camp Nouba kilátogató szurkolók tisztelni fogják a Chelsea-t és megtapsolják őket és Mourinhót a kivonuláskor" - kérte a Barcelona vezetőedzője.

Ami Mourinhót illeti, Rijkaard úgy fogalmazott: "Sok mindent nyert már és talán jelen pillanatban ő az egyik legjobb tréner. A munkája és eddigi tevékenysége tiszteletet keltő. Mourinho dolgozott a Barcánál is és még mindig sok barátja van itt" - mondta.

A Barca argentin tinisztárja, Leo Messi az első mérkőzés egyik kulcsszereplője volt, hiszen róla állították ki a Chelsea védőjét. Rijkaard úgy véli, Messit ez nem zavarja különösebben. "Nem érzi a nyomást, valójában szerintem inkább motiválja. Nagyon nyugodtnak tűnik és készen áll a mérkőzésre" - vélekedett a Barcelona vezetőedzője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×