Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nincs kapitánykérdés

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem teljesítette a kitűzött célt a magyar férfi kézilabda-válogatott a svájci Európa-bajnokságon, de jelenleg nincs kapitánykérdés. Erről Sinka László, a magyar szövetség főtitkára beszélt az InfoRádióban.

Két vereséggel és egy győzelemmel búcsúzott a magyar férfi kézilabda-válogatott a svájci Európa-bajnokságon. Skaliczky László szövetségi kapitány együttese már pénteken készülhetett a hazautazásra, hiszen a csoport eredményei úgy alakultak, hogy az Izland elleni összecsapásnak már nem maradt tétje. A magyar válogatott az északiak elleni meccset 35-31-re megnyerte, így legjobb búcsúzóként a 13. helyen zárt.

A Magyar Kézilabda Szövetség a kontinensviadal előtt a legjobb hat közé kerülést tűzte ki Gál Gyuláék elé, a csapat ettől messze elmaradt. Sinka László, a szövetség főtitkára az InfoRádiónak adott interjújában nem leplezte csalódottságát. Kiemelte, hogy az élklubokkal át kell értékelniük a történteket, hogy megfelelő kerettel vághassanak neki a világbajnoki selejtezőknek. Sinka László utalt arra is, hogy többen sérülés miatt nem voltak tökéletes állapotban az Európa-bajnokságon.

A szövetségi kapitány felelősségét firtató kérdésre a főtitkár úgy válaszolt, hogy nincs kapitánykérdés. Sinka László rossz gyakorlatnak tartja a magyar sportban, hogy rendre az edzőket hibáztatják a gyengébb eredmények miatt. Hozzátette: Skaliczky László biztosan követett el hibákat, egy-egy próbálkozása talán nem vált be, és szerinte a szakvezető levonja a tanulságokat.