eur:
393.52
usd:
367.83
bux:
65907.01
2024. április 23. kedd Béla

Eriksson a vébé után távozik

Biztosan távozik posztjáról a nyári németországi labdarúgó-világbajnokság után az elmúlt hetekben élesen bírált Sven-Göran Eriksson, az angol válogatott szövetségi kapitánya.

Nem marad az angol labdarúgó-válogatott élén Sven-Göran Eriksson. A svéd szakember többórás tárgyalás végén arról állapodott meg az angol szövetség vezetőjével, Brian Barwickkal, hogy a németországi világbajnokság után közös megegyezéssel távozik.

A szövetség és az edző célja is az volt, hogy mielőbb befejeződjenek a találgatások. A játékosoknak is kellemetlen lett volna, ha a felkészülést pletykák és intrikák zavarják meg.

Eriksson két hete áll a támadások kereszttüzében, miután az egyik angol bulvárlap újságírója olajsejknek adta ki magát, bizalmába férkőzött, majd a tréner a dohai hétcsillagos luxusszállodában maga ajánlotta fel, hogy jó pénzért már a következő szezontól elvállalná az Aston Villa vezetőedzői posztját, noha 2008-ig érvényes szerződés köti a válogatotthoz. Eriksson bepereli az újságot.

Az edző távozását nem befolyásolja, hogy sikeresen szerepel-e az angol válogatott a világbajnokságon. Az utódok között több külföldi szakember neve felmerült, így a brazil Luis Felipe Scolari és a német Ottmar Hitzfeld is a poszt várományosa, de nem kizárt, hogy a Bolton vezetőedzője, Sam Allardyce veszi át a nemzeti csapat irányítását.

Az angol válogatott Eriksson irányításával mérsékelt sikereket ért el. A szakemberek a csapatot mindig is a világversenyek favoritjai között tartották számon, de David Beckhaméket a 2002-es világbajnokságon Brazília, a 2004-es Európa-bajnokságon pedig a házigazda Portugália ejtette ki a negyeddöntőben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×