Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A nyolcaddöntőben búcsúszott Andy Roddick

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kiesett a második helyen kiemelt amerikai Andy Roddick az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután a nyolcaddöntőben négy szettben kikapott ciprusi riválisától.

A világelső Roger Federernek lassan nem marad komoly riválisa az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A nyolcaddöntők első napján a második helyen kiemelt amerikai Andy Roddick vérzett el, miután 6:4, 1:6, 6:3, 6:4-re kikapott a ciprusi Markosz Bagdatisztől.

A világranglista 54. helyén álló Bagdatisz profi pályafutása eddigi legnagyobb sikerének tartja mostani győzelmét. Megjegyezte, hogy csak a második szettben érezte úgy, hogy nem megy igazán a játék.

A francia Fabrice Santoro három szoros játszmában, 6:4, 7:5, 7:5-re nyert a 11. helyen kiemelt spanyol David Ferrer ellen, így pályafutása során először került a legjobb nyolc közé Grand Slam-viadalon.

A 33 éves Santoro a még versenyben lévő férfiak között a legidősebb, és a következő körben a negyedik helyen rangsorolt, nála kilenc évvel fiatalabb argentin David Nalbadiannal találkozik.

Nalbandian ezúttal 6:3, 6:0, 2:6, 6:2-ra győzött spanyol Tommy Robredo ellen. Az Federer-elsőség ellen szorítók talán már csak az argentinban bízhatnak, másnak aligha lesz reális esélye legyőzni a svájci fenomént.

Bekerült a negyeddöntőbe a hetedik helyen kiemelt horvát Ivan Ljubicic is, miután 6:2, 6:4, 6:4-re nyert a svéd Thomas Johansson ellen.

A nőknél mind a négy vasárnapi mérkőzés a papírformának megfelelően alakult.

Az eredmények:
Sarapova (orosz, 4.)-Hantuchova (szlovák, 17.) 6:4, 6:4
Davenport (amerikai, 1.)-Kuznyecova (orosz, 14.) 6:2, 6:4
Petrova (orosz, 6.)-Vesznyina (orosz) 6:3, 6:1
Henin-Hardenne (belga, 8.)-Ruano Pascual (spanyol) 6:0, 6:3

Az elmúlt napokra jellemző 40 fokos hőség továbbra is zavarja a résztvevőket és a nézőket, így a két központi pályán becsukták a tetőt, hogy valamelyest elviselhetőbb legyen a kánikula.