Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Annusék haladékot kérnek a Sportdöntőbíróságtól

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Haladékot kér a nemzetközi Sportdöntőbíróságtól (CAS) az athéni olimpiai aranyérmétől doppingvétség miatt megfosztott diszkoszvető Fazekas Róbert és kalapácsvető Annus Adrián. A lausanne-i székhelyű szervezet korábban arra kötelezte az atlétákat, hogy január 30-ig fizessék be elvesztett perük költségeit.

Egyelőre Fazekas Róbert és Annus Adrián sem tudja kifizetni vesztes perének költségét a nemzetközi Sportdöntőbíróságnak. Az aranyérmétől egyaránt megfosztott diszkoszvető és kalapácsvető erről szombaton a közszolgálati televízióban.

Fazekasnak 20, Annusnak pedig 15 ezer eurós számlát kell kiegyenlítenie, de jelenleg egyikük sem tudja ezt megtenni. Ügyvédjükön keresztül azt szeretnék elérni, hogy visszatérésük után, későbbi pénzdíjaikból törleszthessék a tartozást.

Az egyaránt világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok atléták tavaly jelentették be, hogy eltiltásuk lejárta után - korábbi nyilatkozataikkal ellentétben - folytatják pályafutásukat, és már edzésbe is álltak.
Annust és Fazekast doppingvétség miatt megfosztották az athéni olimpián szerzett győzelmüktől, és két évre felfüggesztették versenyzési engedélyüket. Az atléták a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) döntése ellen a CAS-hoz fordultak, amely elutasította a fellebbezésüket.

A CAS állásfoglalása után az Annust előzőleg felmentő, Fazekast pedig csak egy évre eltiltó Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) is hatályon kívül helyezte korábbi - nem kis felháborodást kiváltó - döntését, és igazodva a Sportdöntőbíróság határozatához a két atlétát két évre eltiltotta.

Fazekas Róbert büntetése szeptember 7-én, Annus Adriáné pedig szeptember 30-án jár le.