eur:
393.1
usd:
367.2
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Puskás Ferenc "Európa bajnoka" lett

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) az "Európa bajnokai" kitüntetést adományozta Puskás Ferencnek. Az aranycsapat kapitánya mellett Guttman Béla és Kovács István érdemelte ki az elismerést.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) képviselői csütörtökön délután a Kútvölgyi úti kórházban látogatták meg Puskás Ferencet, az Aranycsapat, a Honvéd és a Real Madrid legendáját, hogy átadják neki a szervezet megalakulásának 50. évfordulója alkalmából létrehozott "Európa bajnokai" kitüntetést.

Az emlékplakett mellett egy díszes könyvet és egy DVD-t is átvehetett az egykori klasszis. Az ünnepi eseményen Buzánszky Jenő és Grosics Gyula, az Aranycsapat két legendás játékosa szintén kapott egy-egy példányt a könyvből.

A Real Madriddal háromszoros BEK-győztes Puskás Ferencen kívül további két magyar részesült ebben az elismerésben, Guttman Béla és Kovács István azonban edzői munkásságával érdemelte ki a díjat.

Előbbi szakember a portugál Benficával 1961-ben és 1962-ben, míg utóbbi a holland Ajaxxal 1972-ben és 1973-ban hódította el a serleget.

A díjat idén az európai labdarúgás történetének legnagyobb alakjai és egyesületei, a korábbi BEK- és BL-győztesek vehetik át.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×