eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Győzelemmel zárta a csoportkört a Sopron

A Sopron 78-63-ra nyert a vendég olasz Schio ellen a női kosárlabda Euroliga csoportkörének 10., utolsó fordulójában. A magyar együttes ötvenszázalékos mérleggel zárta a sorozat első szakaszát.

A múlt heti, Bourges-ban történt ételmérgezés miatt gyakorlatilag cseresor nélkül állt fel a Sopron. A két együttes olaszországi meccsén a magyarok 90-87-re nyertek, de a Schio azóta szerződtette Penny Taylort. Az odakint 29 pontot szóró Károlyi Andrea be sem öltözött a meccsre, mivel reggel elcsúszott a jégen, és megütötte a hátát.

Az előző forduló legjobbjává választott ausztrál Taylor igazolta félelmetes hírnevét, hiszen már a nyitónegyedben hat pontot dobott, ám a kétszeres Ronchetti Kupa-győztes vendégek Gorbunova remeklése miatt mégis kétpontos hátránnyal zárták a szakaszt.

A második játékrészben egy 9:0-ás hazai rohammal tovább nőtt a különbség, a házigazdák ukrán tinisztárja ontotta a pontokat, míg a riválisnál szinte csak Taylor volt eredményes. A félidőben 39:30 volt az állás.

Térfélcsere után kissé megtört a lendület, a kieséstől fenyegetett olaszok Masciadri révén két pontra felzárkóztak, ám a hazaiak sikerrel váltottak ritmust, így az utolsó felvonás előtt 54:46-ot mutatott az eredményjelző.

A sérüléstől és betegségtől sújtott Sopron lendülete a hajrára is kitartott, a négy személyi hibánál tartó Taylor kifulladt, így a kezdethez képest meglepően sima, 78-63-as győzelem lett a meccs vége.

A meccs legjobbja, Gorbunova dupla-duplát (két statisztikai mutatóban is kétszámjegyű teljesítményt) ért el 29 ponttal és 11 lepattanóval.

A soproniak 5/5-ös mérleggel zárják a csoportkört, nyolcaddöntőbeli ellenfelüket a 18 csapatos mezőny végső sorrendje alapján jelölik ki. A legjobb 16 együttes két sikerig tartó párharcait január 31-én, február 3-án és (szükség esetén) február 8-án rendezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×