Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az Alba Volán simán legyőzte a Dunaújvárost

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A jégkorong Interliga versenybizottságának döntése szerint a Slavija Ljubljana nyerte 5:0-ás gólkülönbséggel az Újpest elleni negyeddöntő első, szerdai mérkőzését, mivel a lila-fehér csapat nem utazott el a szlovéniai találkozóra. Az Alba Volán magabiztosan verte a Dunaújvárost.

Joós Zoltán, az UTE szakosztályelnöke az InfoRádiónak úgy nyilatkozott: azért határoztak így, mert a Slavija nem semleges játékvezetőt hívott volna meg a szerdai mérkőzésre, ráadásul a szlovén szövetség túl későn kért fel osztrák bírókat.

A klubvezető hozzátette: a csütörtöki mérkőzést már semleges bírók vezetik, így a lila-fehérek jégre lépnek a negyeddöntő második, idegenbeli találkozóján.

Az Újpest vezetői hétfőn értesültek a változásról, amelyre azért került sor, mert a szlovén gárda nem utazott el a Dunaújváros elleni, vasárnapi összecsapásra, így szerintük megváltozott az alapszakasz végeredménye.

Az Interliga versenybizottsága 0:0-val - megszerzett pont nélkül - írta jóvá a találkozót, mivel a Slavija azért lépett vissza, mert ez az időpont nem felelt meg neki. Az Újpest szakosztályelnöke viszont úgy tudja, hogy a Slavija azért nem állt ki a mérkőzésre, mert a találkozó eredménye nem befolyásolta volna az Interligában elfoglalt negyedik helyét.

A mérkőzést már december 9-én le kellett volna játszani, ám a sok sérültre hivatkozva a magyar csapat kétszer is halasztást kért.

Joós Zoltán az InfoRádiónak az Interliga szervezőinek döntéséről azt mondta: a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) szabályai szerint a találkozót a 5:0-ás gólkülönbséggel a Dunaújváros javára kellett volna ítélni.

A változás miatt az Újpest lett az ötödik, így a Slavijával került össze a negyeddöntőben, míg a Dunaújváros maradt a hatodik, ezért a dunaújvárosiak a harmadik Alba Volánnal mérkőzhetnek az elődöntőbe jutásért. Az egyik fél második győzeleméig tartó párharc első meccsét már le is játszották Székesfehérvárott: az Alba Volán 4-0-ra győzött.

A Slavija-Újpest párviadal második meccse szintén Ljubljanában lesz, és ha az Újpest nyer, vasárnap hazai pályán a továbbjutásért játszhat.