eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Szalay büszke csapata sikerére

Szalay Balázs elégedett, hogy az általa irányított csapat mindhárom magyar egysége teljesítette a 28. Dakar-ralit. A Szalay Dakar Team vezetője teljes pályafutását tekintve ötvenszázalékos mérleggel várhatja a jövő évi versenyt.

A Szalay Balázs, Bunkoczi László autós kettős a 29. lett, a motoros Varga Ákos a 60. helyen végzett, a Darázsi Zsolt vezettte kamionos trió pedig 17.-ként zárta a 28. Dakar-ralit.

Szalay Balázs az InfoRádióban azt mondta: sikerként éli meg az idei versenyt. A pilóta kitért arra, hogy most lényegesen többen estek ki, mint egy évvel ezelőtt, így a többi magyar egység nagy része sem jutott el a Rózsaszín-tó partjára. Ennek is tudható be, hogy ezúttal a magyarok nem tudták a tavalyi viadalon tapasztaltakhoz hasonlóan segíteni egymást.

Idén a Szalay, Bunkoczi kettőst elkerülték a nagyobb problémák, egyszer sem kellett a sivatagban éjszakázniuk. A 2005-ben remeklő a Palik László, Darázsi Gábor duó motorhiba miatt Afrikáig sem jutott el, majd féltávhoz közeledve az idén is meggyőzően haladó Kis Sándor, Czeglédi Péter páros versenyének az ifjabbik Belmondo vetett véget, a francia - minden bizonnyal egy súlyos navigációs hiba miatt - oldalról beleszállt a Nissanba, amelynek később fel kellett adnia a sivatagi versenyt.

Szalay Balázs az InfoRádióban azt mondta, most talán egyikük sem akar még a 29. Dakar-ralira gondolni, mert meglehetősen kifárasztotta őket ez a hosszú verseny. Az indulás - mint mindig - függ a szponzorok támogatásától is, de Szalay Balázs úgy véli, hogy a Szalay Dakar Team tagjai legközelebb is ott lesznek a - nagy valószínűséggel ismét lisszaboni - rajtnál, ő maga pedig tovább javítja most ötvenszázalékos örökmérlegét. A versenyző most nyolcszor vágott neki a sivatagnak, és eddig négyszer ért célba.

Varga Ákos korábban az RTL Klubnak úgy nyilatkozott, hogy jövőre már otthonról szeretné követni a versenyt. A motoros tavaly a 27. lett, idén viszont nehéz helyzetbe került, amikor az első afrikai szakaszok egyikén gyorshajtásért súlyosan megbüntették. Ezzel együtt a 14. gyorsasági szakaszon minden idők legjobb magyar motoros részeredményét érte el: a riválisok nem kis meglepetésére a nyolcadik lett.

Szalay Balázs kitért arra is, hogy örül a kamionos csapat célba érésének is, hiszen Darázsi Zsolték Dakarhoz közeledve számos technikai problémával küszködtek, így igazi versenyzésre már nem volt lehetőségük az utolsó szakaszokon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×