eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Matthäus Brazíliában lesz edző

Lothar Matthäus megerősítette, hogy egy évre szóló megállapodást kötött a brazil Paranaense csapatával. A német szakembert máris bírálják Brazíliában.

Lothar Matthäus a Libertadores Kupában tavaly döntőig jutott, brazil élvonalbeli Atlético Paranaense labdarúgócsapatával kötött szerződést.

A megállapodás erre az évre szól, bár a németországi világbajnokság alatt a tréner a szakkommentátori feladatait helyezi előtérbe.

A német edző a Bild című német lapnak azt mondta: csábítónak találja a visszatérést a napi edzősködéshez, amelyre ráadásul éppen a világbajnok országában nyílik lehetősége.

Eközben máris helyi szakmeberek bírálják Lothar Matthäust. Paulo Clement, a dél-amerikai ország egyik legismertebb sportújságírója egy brazil tv-műsorban úgy nyilatkozott: Matthäus fantasztikus játékos volt, edzőként azonban egy nulla, semmilyen eredményt nem ért el.

"Óriási reklámot jelent ugyan az Atléticónak, amely nemzetközi ismertségre vágyik, ha azonban komoly eredményeket is el akar érni a klub, akkor szüksége lesz egy olyan szakemberre is, aki ért az edzősködéshez." - mondta Clement.
A német szakvezető a dpa német hírügynökség szerint nem reagált a bírálatokra.

Az egyesület elnöke a Reuters brit hírügynökségnek azt mondta, hogy a német szakember aláírta szerződését. Korábban a klub sajtóosztályának munkatársa a Magyar Televízió Telesport című műsorában cáfolta a szerződéskötést.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
A mesterséges intelligencia betört a vállalati világba - Hogyan használjuk a generatív AI-t üzleti környezetben?

A mesterséges intelligencia betört a vállalati világba - Hogyan használjuk a generatív AI-t üzleti környezetben?

A gépi tanuláson (machine learningen) alapuló alkalmazások és szolgáltatások már átszövik mindennapjainkat, elég csak a különböző streaming szolgáltatók ajánlórendszereire vagy az okostelefonunk arcfelismerésére gondolni. Ennek adott extra löketet a ChatGPT-t is meghajtó GPT-3 és hozzá hasonló transformer alapú modellek megjelenése, ami széles körben is a felhasználók kezébe adta a folyékonyan kommunikáló algoritmus élményét. Miképp segíthetnek a nagy nyelvi modellek az üzleti folyamatok hatékonyabbá tételében? Erről tart előadást április 23-ai AI in Business rendezvényünkön Ignácz Péter a KPMG managere. 

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×