Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Matthäus Brazíliában lesz edző

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lothar Matthäus megerősítette, hogy egy évre szóló megállapodást kötött a brazil Paranaense csapatával. A német szakembert máris bírálják Brazíliában.

Lothar Matthäus a Libertadores Kupában tavaly döntőig jutott, brazil élvonalbeli Atlético Paranaense labdarúgócsapatával kötött szerződést.

A megállapodás erre az évre szól, bár a németországi világbajnokság alatt a tréner a szakkommentátori feladatait helyezi előtérbe.

A német edző a Bild című német lapnak azt mondta: csábítónak találja a visszatérést a napi edzősködéshez, amelyre ráadásul éppen a világbajnok országában nyílik lehetősége.

Eközben máris helyi szakmeberek bírálják Lothar Matthäust. Paulo Clement, a dél-amerikai ország egyik legismertebb sportújságírója egy brazil tv-műsorban úgy nyilatkozott: Matthäus fantasztikus játékos volt, edzőként azonban egy nulla, semmilyen eredményt nem ért el.

"Óriási reklámot jelent ugyan az Atléticónak, amely nemzetközi ismertségre vágyik, ha azonban komoly eredményeket is el akar érni a klub, akkor szüksége lesz egy olyan szakemberre is, aki ért az edzősködéshez." - mondta Clement.
A német szakvezető a dpa német hírügynökség szerint nem reagált a bírálatokra.

Az egyesület elnöke a Reuters brit hírügynökségnek azt mondta, hogy a német szakember aláírta szerződését. Korábban a klub sajtóosztályának munkatársa a Magyar Televízió Telesport című műsorában cáfolta a szerződéskötést.