eur:
394.5
usd:
370.35
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Tim Duncan nem megy Pekingbe

Tim Duncan, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) címvédő San Antonio centere jelezte, nem vesz részt a 2008-as pekingi olimpián. Döntésének pontos oka egyelőre nem derült ki.

A legutóbbi nagydöntő legértékesebb játékosának választott Duncan ügynökén keresztül értesítette elhatározásáról Jerry Colangelót, az amerikai válogatott vezetőjét.

Colangelo újságíróknak elmondta, hogy már 18 játékossal tárgyalt, de Duncan az első, aki kategorikusan nemet mondott neki.

A kétszeres bajnok Duncannek, aki így az idei világbajnokságról is lemarad, valószínűleg az nem tetszett, hogy a legutóbbi világversenyeken csúnyán leszerepelt csapat vezetői úgy döntöttek, a számításba vett játékosoknak hároméves kötelezettségvállalást kell aláírniuk a szövetséggel. E szerint a keret tagjainak az idei, valamint a jövő nyáron is közös edzőtáborba kell vonulniuk és szerepelniük kell a felkészülési meccseken.

Colangelo úgy nyilatkozott, hogy többek között Allen Iverson (Philadelphia) első szóra beleegyezett a feltételekbe, míg például Shaquille O'Neal (Miami) azt ígérte neki, hogy gondolkodik az ajánlaton.

TimDuncan tagja volt a tavalyi játékokon harmadik helyen végzett válogatottnak, míg a 2000-es olimpiára sérülés miatt nem tudott elmenni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×