eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Terry-re is szemet vetett a Milan?

Bár még csak pár napja tart a téli szünet az olasz bajnokságban, a Serie A már az átigazolási piac híreitől hangos. Az olasz sajtó szerint a Milan kívánságlistájának élén a Chelsea középhátvédje, John Terry áll.

A bajnokságot toronymagasan vezető Juventus az új stadion építésén kívül már konkrét igazolást is bejelentett. A zebrák megszerezték a következő szezonra Willy Sagnolt, a Bayern Münchentől. Az olasz sajtó nem tartja kizártnak továbbá Cristiano Zanetti érkezését sem a 2006/2007-es idényre, Zanetti ugyanis még mindig nem hosszabbította meg a szezon végén lejáró szerződését az Interrel.

A toinóiak kiszemeltjei között van William Gallas is, akinek lejár a szerződése a Chelsea-vel, így ő is - Sagnol-hoz hasonlóan - ingyen érkezhetne Torinóba. A Juventusnál azonban a legnagyobb igazolásnak Joaquínt, a spanyol Betis középpályását tartanák. A spanyol játékost Pavel Nedved utódjának szánják a Delle Alpiban. A tavaly az Aranylabdával kitüntetett klasszis egyszer úgy nyilatkozott az idény folyamán: elképzelhető, hogy ez lesz az utolsó torinói szezonja. Joaquínért cserébe Fabio Capello már felajánlotta a csatár Marcelo Zalayetát is.

A Juventus lehetséges igazolásai között emlegetik az olasz internetes lapok írnak még a Rómában játszó Mancinit, a Barcelona argentin csodagyerekét, Lionel Messit és a fiatal Lionel Aguerót is, akit hazájában csak az "új Maradónaként" tartanak számon.

Milánóban is beindult az átigazolási szezon. Az Inter hivatalosan is cáfolta, hogy hazahívná Marco Di Vaio-t a spanyol Valenciától. Szintén biztosra veszik a kék-feketék háza táján, hogy nem lesz a csapat játékosa a Romában játszó Cassano sem, akit a Real Madrid szeretne megszerezni - talán már januárban. A csapat vezetése továbbra sem hajlandó tárgyalni a brazil Adriano elengedéséről, így szinte kizárt az is, hogy Ronaldo visszatérjen a gárdába.

A klub azt már be is jelentette, hogy megszerezte a Chievo nigériai csatárát, Victor Obinnát. Az Inter legnagyobb gondja jelenleg az, hogy a nyáron kivel pótolja az Argentínába visszatérő Verón-t.
Eddig három név merült fel a pótlására. A klub vezetői mindent megtesznek, hogy Milánóba csábítsák a Bayern München világsztárját, Michael Ballack-ot. A középpályás a nyáron ingyen megszerezhető lesz, viszont a németet akarja a Real Madrid és a Manchaster United is. A sports.it szerint elképzelhető, hogy egy argentin pótolja a távozó argentint. Az Inter vezetői ugyanis bejelentkeztek a Villarreal sztárjáért is: Riquelme megszerzése tovább erősítené a kék-feketék argentin blokkját. Most nyolc játékos tagja az Inter keretének a dél-amerikai országból.

Nem tétlenkednek Milánó másik felében sem. Az olasz sajtó szerint a Milan közel került a Sao Paulóban szereplő Diego Lugano leigazolásához. A hátvéd már januárban megérkezhet a csapathoz. Szintén biztosnak tűnik a Palermo olasz válogatott védője, Andrea Barzagli leigazolása is - de ő csak a nyáron csatlakozna a csapathoz.

Az olasz újságok a Milan-t kapcsolatba hozták a Chelsea védőjével, John Terry-vel is. A piros-feketék vezetői, Ariedo Braida és Adriano Galliani már régóta keresnek egy fiatalabb középhátvédet, mivel Jaap Stam a szezon végén valószínűleg távozik, míg a 37 éves Paolo Maldini jelenleg sérült. Gallianiék számára előnyt jelenthet, hogy Hernan Crespo kölcsönszerződésének köszönhetően az olaszok jó kapcsolatban vannak a Chelsea-vel, és már érdeklődtek is a londoni óriásklubnál Terry ügyében. A kékek csapatkapitánya fontos láncszeme a londoni gárdának, de a milánóiak nem sajnálnák rá a pénzt, ahogy két évvel ezelőtt Nesta esetében sem fukarkodtak.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×