Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Visszavágott a Detroit a San Antoniónak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A legutóbbi szezon döntőjében alulmaradt Detroit hazai pályán 85-70-re győzött a címvédő San Antonio ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) karácsonyi rangadóján. A Miami-Los Angeles Lakers meccsen Bryant játszott jobban, de O\'Nealék nyertek.

A detroiti csata színvonala kissé elmaradt a várakozásoktól, miután mindkét csapat játékosai meglehetősen pontatlanul dobtak. Különösen a vendégek tűntek indiszponáltnak, ami elsősorban a nyitónegyedben volt szembetűnő, ebben a szakaszban ugyanis mindössze nyolc pont került a San Antonio neve mellé.

A 85-70-es hazai sikerrel zárult összecsapáson a 2004-es bajnoki döntő legjobbjának választott Chauncey Billups (20 pont) volt a hazaiak nyerő embere, aki ponterőssége mellett remek védekezésével vette el a vendégek kedvét a játéktól.

A nap másik mérkőzését, a Miami-Los Angeles Lakers összecsapást hasonlóan nagy érdeklődés kísérte, mint a Detroit-San Antonio meccset, hiszen ismét egymás ellen lépett pályára Shaquille O'Neal és Kobe Bryant. A Los Angeles Lakerst a korábbi években együtt három bajnoki címig segítő páros tagjai közismerten nem kedvelik egymást, és a kettejük közötti feszültség ezúttal is érezhető volt, ugyanis tudomást sem vettek a másikról.

A kiélezett küzdelmet hozó meccsen külön csatájukat Bryant nyerte, hiszen 37 pontot és nyolc lepattanót szerzett, valamint hat gólpasszt is kiosztott, mégis a 18 ponttal és 17 lepattanóval záró O'Neal örülhetett igazán, mert csapata, a Miami 97-92-re győzött.

Az összecsapás kulcsembere a 2003/2004-es szezonban szintén a Lakerst erősítő Gary Payton (21 pont) volt, aki az utolsó percben szerzett hárompontosával, valamint a finisben bemutatott Bryant elleni védekezésével eldöntötte a találkozót.