Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Öttusa-világbajnokság Budapesten

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Nemzetközi Öttusa Szövetség úgy döntött, hogy 2008-ban a magyar főváros rendezheti a sportág világbajnokságát. A magyar szövetség korábban 2009-re pályázott.

Pécsi Gábor, a magyar szövetség technikai igazgatója megjegyezte, hogy Klaus Schormann, a sportág elsőszámú vezetője ez év tavaszán, budapesti látogatása során arra buzdította az öttusa magyarországi elöljáróit, illetve Ábrahám Attilát, a Nemzeti Sporthivatal elnökét, hogy Budapest inkább 2008-ban legyen házigazda.

A sportvezető kérését azzal indokolta, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság idei, szingapúri szavazásán, melyen a sportágak programon maradásáról döntöttek, jelentős szerepet játszott az öttusa megítélésében az 1999-es budapesti világbajnokság rendkívül sikeres megrendezése, és egy magas szintű 2008-as lebonyolítás minden bizonnyal ugyancsak komoly befolyással bírna a pekingi játékok után esedékes döntésre. Schormann ugyanakkor még a tavaszi látogatásakor jelezte, hogy az olaszok és az oroszok is készen állnak a 2008-as esemény megrendezésére.

A magyar szövetség elnöksége az októberi elnökségi ülésén határozott úgy, hogy a 2008-as világbajnokság rendezési jogát pályázza meg. A római kongresszus előtti végrehajtó bizottsági tanácskozáson azután egyhangú szavazással fogadták el a magyar szövetség pályázatát és ítélték oda a 2008-as felnőtt világbajnokság rendezési jogát Budapestnek.

A vébé egyben kvalifikációs verseny is lesz az olimpiára, az első három helyezett szerez kvótát a pekingi játékokra.

Pécsi Gábor a 2006-os budakalászi Európa-bajnokság előkészületeiről azt mondta: Dmitrij Szvatkovszkij, az Európai Öttusa Szövetség elnöke hozzászólásban biztosította a tagállamokat, hogy az előkészületek megfelelően haladnak. Az európai szövetség embere biztosra vette, hogy a nyári kontinensviadal sikeres lesz.