eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kisteleki: a szövetség 30 napon belül számoljon el a százmilliókkal

A ligaelnök szerint a Magyar Labdarúgó Szövetségnek harminc napja van arra, hogy elszámoljon azzal az 525 millió forintos hiánnyal, amelyet a független könyvvizsgálói jelentés kimutatott a 2004-2005-ös gazdálkodásában.

Kisteleki István ligaelnök a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének rendkívüli üléséről távoza azt mondta, hogy a felügyelő bizottság által készíttetett könyvvizsgálói jelentés 200 millió forintos adóhiányt és félmillárd forint jogtalan elszámolást állapított meg az MLSZ 2004-2005-ös gazdálkodásában.

"Ezek a számok még engem is megdöbbentettek. Bozóky Imre elnök úr egyelőre nem reagált érdemben a jelentésre, mivel még nem olvasta el azt, ami érthető, hiszen ő is csak ma kapta kézhez" - mondta az Magyar Labdarúgó Liga vezetője.

Kisteleki hozzátette: érzése szerint az MLSZ jelenlegi vezetése azon fáradozik az elnökségi ülésen, hogy meghiúsítsa a szerdai rendkívüli közgyűlést.

Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elsőszámú vezetője cáfolta Kisteleki István ligaelnök visszaélésekről szóló állításait.

"Az MLSZ menedzsmentje és könyvvizsgálója több ellenvetéssel élt a jelentéssel kapcsolatban. Majd ha a mi könyvvizsgálónk is elkészíti a jelentését, akkor derülhet ki az igazság" - mondta Bozóky Imre.

Az MLSZ-elnök arról is beszámolt, hogy Kisteleki felrúgta a székét, majd az egész elnökséget lecsalózta, és ezután távozott a testület rendkívüli üléséről. Bozóky szerint Kistelekinek végig kellett volna ülnie a tanácskozást, mielőtt nyilatkozik, mert így nem ismerte meg teljesen a tényállást.

Sebes József, a felügyelő bizottság elnöke részben szintén cáfolta a ligaelnök állításait.

"Valóban szerepelnek ilyen számok a jelentésben, de nem ebben az összevetésben. Ami a legfontosabb, a két említett adat nem összeadandó."

Sebes József hozzátette: több részletet nem közöl sem most, sem a szerdai közgyűlésen, mivel újabb iratok kerültek elő, és folytatódik a vizsgálat, amelyet az alapszabály szerint 30 napon belül be kell fejezni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×