Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Buffon újabb sérülése

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Juventus válogatott futballistája alig épült fel többhónapos vállsérüléséből, ezúttal a lábujja sérült meg edzés közben. A kapus helyettesére, Abbiatira nem lehet panasz.

Az orvosi vizsgálatok alapján biztosnak tűnik, hogy Buffon idén már nem védhet, de ha minden a tervek szerint alakul, akkor január 7-én, csapata Palermo elleni bajnoki mérkőzésén már számíthat rá Marcello Lippi vezetőedző.

A világ egyik legjobb kapusának tartott Buffon a mostani szezonban eddig mindössze egyszer, a két héttel ezelőtti, Fiorentina elleni Olasz Kupa-mérkőzésen léphetett pályára.

Miután a válogatott klasszis augusztus 14-én, a Berlusconi Kupán a Milant erősítő brazil Kaká belépője nyomán sérült meg, a milánóiak kölcsönadták második számú kapusukat, Abbiatit a Juventusnak.

Abbiatival eddig elégedettek Torinóban, mert a Juventus a Bajnokok Ligájában csoportgyőztesként jutott a nyolcaddöntőbe, míg az olasz bajnokságban 14 győzelem mellett mindössze egyszer veszített. A címvédő gárda egyetlen veresége éppen a Milan elleni 3-0-ás kudarc volt.

A rangadó elbukása érdemben nem változtatta meg a bajnokság menetét, hiszen a Milan 11 ponttal a torinóiak mögött már csak a negyedik helyen áll a tabellán. Mivel a második Inter és a harmadik Fiorentina hátránya egyaránt 10 pont a Juventusszal szemben, a szakértők többsége már lefutottnak tekinti a Serie A aranyérméért zajló csatát.