eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Buffon újabb sérülése

A Juventus válogatott futballistája alig épült fel többhónapos vállsérüléséből, ezúttal a lábujja sérült meg edzés közben. A kapus helyettesére, Abbiatira nem lehet panasz.

Az orvosi vizsgálatok alapján biztosnak tűnik, hogy Buffon idén már nem védhet, de ha minden a tervek szerint alakul, akkor január 7-én, csapata Palermo elleni bajnoki mérkőzésén már számíthat rá Marcello Lippi vezetőedző.

A világ egyik legjobb kapusának tartott Buffon a mostani szezonban eddig mindössze egyszer, a két héttel ezelőtti, Fiorentina elleni Olasz Kupa-mérkőzésen léphetett pályára.

Miután a válogatott klasszis augusztus 14-én, a Berlusconi Kupán a Milant erősítő brazil Kaká belépője nyomán sérült meg, a milánóiak kölcsönadták második számú kapusukat, Abbiatit a Juventusnak.

Abbiatival eddig elégedettek Torinóban, mert a Juventus a Bajnokok Ligájában csoportgyőztesként jutott a nyolcaddöntőbe, míg az olasz bajnokságban 14 győzelem mellett mindössze egyszer veszített. A címvédő gárda egyetlen veresége éppen a Milan elleni 3-0-ás kudarc volt.

A rangadó elbukása érdemben nem változtatta meg a bajnokság menetét, hiszen a Milan 11 ponttal a torinóiak mögött már csak a negyedik helyen áll a tabellán. Mivel a második Inter és a harmadik Fiorentina hátránya egyaránt 10 pont a Juventusszal szemben, a szakértők többsége már lefutottnak tekinti a Serie A aranyérméért zajló csatát.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×