eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

2007-ben Debrecené a rövid pályás Eb

Az úszók kontinentális szövetsége, a LEN döntése alapján két év múlva a hajdúsági város rendezheti a rövidpályás Európa-bajnokságot.

Három éven belül - a két budapesti rendezvény, az idei ifjúsági és a jövő nyári 2006-ban esedékes felnőtt Eb után - Magyarország sorozatban harmadszor lehet házigazdája kontinensviadalnak.

Az előzetes számítások szerint a rivális Maribor lépéselőnyben volt Debrecennel szemben, egyfelől azért, mert a szlovénok már fel is építették azt a 2007-es Eb otthonául szánt uszodát, amivel a cívisváros még adós, másfelől pedig a margitszigeti felnőtt kontinensviadalt kísérő anomáliák miatt.

Ruza József, a Magyar Úszószövetség főtitkára az előzmények alapján hatalmas sportdiplomáciai sikernek nevezte a döntést. A főtitkár hozzétette, hogy a győzelemben sokat jelentett Kósa Lajos polgármester érvelése Debrecen pályamunkájának prezentálásakor, és a LEN vezető testületében, a Büróban is jelentős befolyással bíró Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök által összefogott sportdiplomácia.

A trieszti rövidpályás úszó Európa-bajnokság harmadik napján 1500 gyorson Kis Gergő a hatodik helyen végzett. Cseh László a második idővel került a 100 hát döntőjébe, 100 mellen Kovács Ágnes hetedikként jutott a fináléba, míg 100 pillangón Boulsevicz Beatrix a szétúszásban biztosította helyét a döntőben.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×