eur:
392.59
usd:
367.46
bux:
66116.04
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Megelevenedik Robin Williams sikeres filmje

Megelevenedik Robin Williams sikeres filmje

A Nemzeti Színházban mutatja be a mára kultikus filmmé vált Holt költők társasága színpadi adaptációját a Veszprémi Petőfi Színház.

„Az ember mindig keresi önmagát, az önmaga útját és hogy ki is ő valójában. Ez mindig érvényessé, érdekessé teszi ezt a történetet” 

– mondta Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója a Holt költők társasága színpadi adaptációjáról. A darabot szombaton a Nemzeti Színházban adják elő, derült ki az InfoRádiónak adott interjúból.  A film adaptációját Funtek Frigyes rendezi, aki korábban A király beszédét is színpadra állította.

Megelevenedik Robin Williams sikeres filmje

Oberfrank fogja alakítani a filmben Robin Williams által megformált tanár karakterét, aki a Welton Akadémia ódon falai között nyitja fel a diákok szemét. Oberfrank szerint a Holt költők társaságának egyszerű kerek története van, amely szinte kamaradarabként meséli el az iskoláslétet – a történetben a felnőttek világát csak az igazgató és egy apa figurája jeleníti meg. 

„Robin Williams egy zseniális egyéniség, aki meghatározta ezt a filmet” 

– mondta Oberfrank, aki szerint azonban nem lehet a két alkotást összehasonlítani, mivel mást jelent a történet a színpadon, mint a filmvásznon. A színész, színházigazgató azt is elárulta, hogy sok olyan visszajelzést kapott, miszerint teljesen megfeledkeztek a filmről, mert annyira megszólal a történet a színpadon.” Hozzátette,  ez nem példa nélküli, hiszen a darab rendezője, Funtek Frigyes tavaly A király beszédével is hasonló sikert aratott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×