eur:
394.67
usd:
370.75
bux:
65427.32
2024. április 19. péntek Emma
Básti Juli: a hazugságok és a problémák eltussolása a mai napig nem változott

Básti Juli: a hazugságok és a problémák eltussolása a mai napig nem változott

Örök problémákat jár körbe Alföldi Róbert rendezésében a Centrál Színház. A Kísértetek című darab női főszereplőjével, Básti Julival beszélgettünk.

Ibsen ritkán játszott darabját, a Kísérteteket mutatja be péntek este a Centrál Színház Alföldi Róbert rendezésében. A női főszerepet játszó Básti Juli azt mondta: a több mint 130 éve megjelent darab ma is aktuális kérdéseket feszeget. Például azt, hogy a szülők a hazugságokkal, elhallgatásokkal miként tehetik tönkre a következő nemzedék életét.

„Ha elrontjuk, elhazudjuk és lenyomjuk a felszín alá a problémákat, akkor a következő generáció meghal”

– mondta Básti Juli az InfoRádiónak.

Básti Juli: a hazugságok és a problémák eltussolása a mai napig nem változott

Básti szerint mai napig nem változott a nemek közti diszkrimináció,

ami Ibsen darabjában még magától értetődő volt: „Még mindig sokkal több férfi van vezető beosztásban, még mindig sokkal nagyobb a férfiak fizetése, még mindig sokkal több előnyt élveznek a férfiak.” Hozzátette, a férfiak számára evidensebb a társadalomban való szerepvállalás, míg a nőknek ezért továbbra is meg kell küzdeniük. 

Alföldi Róbert a szövegközpontú darabhoz egy olyan elvont teret alakíttatott ki, amelyben eszközök és díszletetek nélkül kellett a történetet megeleveníteni, mondta Básti.

„Pokoli nehéz volt próbálni,

hogy beletörjünk ebbe, hogy nincs más, csak a szöveg. De amikor már így összeáll, szerintem az mindannyiunknak egy csodálatos repülés” – árulta el a színésznő. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×