eur:
395.33
usd:
366.33
bux:
65412.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Filmőrület vár ránk 2018-ban a mozikban

Filmőrület vár ránk 2018-ban a mozikban

Közönségsiker várományos a Herendi Gábor rendezte Valami Amerika 3, az egyik leginkább várt magyar film pedig Nemes Jeles László Sunset című alkotása lesz jövőre – mondta az InfoRádiónak Kárpáti György filmkritikus. Hozzátette, hogy soha annyi folytatás nem készült még amerikai filmeknek, mint amennyi 2018-ban fog.

Két igazán fontos magyar film kerül a mozikba: a Valami Amerika 3 február 15-én, a Sunset nyáron debütál.

A filmkritikus szerint Herendi Gábor a rendszerváltás utáni legsikeresebb közönségfilmes, és neve garancia arra, hogy igényes szórakoztatást nyújt majd a Valami Amerika szériájának legújabb alkotása. A rendező idén 450 ezres nézettséget ért el Kincsem című filmjével – emlékeztetett Kárpáti György. Bár sokan fanyalognak, a szakértő azonban úgy véli, ha Amerikában zajlik a franchise-mozgalom, és a sikerfilmeknek folytatásokat készítenek, akkor ehhez Magyarország is csatlakozhat. A kedvelt széria harmadik része sztárparádét ígér: Nagy Ervin és Stohl András mellett Ganxta Zolee is szerepel a filmben.

A Saul fiával Oscar-díjig jutó Nemes Jeles László Sunset című alkotását nagy titokzatosság övezi, azt sem lehet pontosan tudni, hogy miről szól – hangsúlyozta a filmkritikus. Az biztos, hogy kosztümös dráma lesz. Még az amerikai filmszakmai lap, a Variety is 2018 tíz legjobban várt filmje közé sorolja.

A hollywoodi stúdiókból a jövő évben annyi folytatás és új franchise-epizód kerül ki, mint még soha: új Bosszúállók-film érkezik, a Jurassic park-szériát is folytatják, de mozikba került a Hihetetlen család animációs film második része is. Olyan blockbuster-őrület következik, amiben egymással verseng a Csillagok háborúja, a Deadpool 2 és az Ocean's 8 – emelte ki Kárpáti György.

Kérdés, hogy a készítők mennyire áldozzák fel a lehetséges siker kedvéért a színvonalat: a Mamma Mia folytatásánál valószínűleg nem annyira erőlködtek mély forgatókönyv kidolgozásán, és inkább a sztárokra és az ABBA slágerekre alapoztak. A Mission Impossible 6-tól és a Predator újabb epizódjától pedig új, látványos akciójeleneteket várnak a nézők – véli a filmkritikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×