eur:
393.85
usd:
368.95
bux:
65251.93
2024. április 19. péntek Emma
Bagdy Emőke: a gyerekeknél kell kezdeni mindent

Bagdy Emőke: a gyerekeknél kell kezdeni mindent

Pszichofitness gyermekeknek, szülőknek és nevelőknek címmel jelent meg Bagdy Emőke nagy sikerű könyvének kicsikre szabott változata. Korosztályok szerint ír arról, miként lehet oldani a szorongást, a feszültséget; játékokkal, mozgásos tevékenységekkel segít abban, hogy a szülők könnyítsenek a gyerekek mentális terhein.

Lelkiismereti adósságot törleszt a könyvvel – fogalmazott Bagdy Emőke az InfoRádió Aréna című műsorában, hozzátéve, a gyerekeknél kell kezdeni mindent.

„A szülők a gyerekük boldogságát akarják. Sokszor kérdezik is, mit tegyünk, hogy jobban érezze magát a bőrében, ne szorongjon az iskolában, ne egye túl magát idegességében. Ezért gondoltam, közzéteszem a részint mozgásos, aktivitáson alapuló, közösen is játszható feszültségoldó gyakorlatokat.”

Ezekkel a gyakorlatokkal a szülő is jól jár, mert miközben a gyereknek tanítja, maga is megtanulja

– mondta a klinikai szakpszichológus. Bagdy Emőke elmondta, a gyakorlatok korcsoportonként, lélektani fejlettségi szint szerint találhatóak meg a könyvben, amelynek egyik részében olyan mozgásalapú relaxációk vannak, amelyek beindítják a lelki egyensúlyt helyreállító folyamatokat, a másikban pedig meditációkat lehet találni.

„Ez a fogalom a köztudatban beszennyeződött, mindenféle ártalmas tartalmakat társítanak hozzá. Például, hogy meditáció olyan, hogy bemegyünk az agyba, olyan műveleteket csinálunk, ami árt a gyereknek, buddhistává neveljük. Pedig csak egy technika. Két agyféltekénk van, lehetünk éberek, aktívak, kifelé irányulóak és létezik egy olyan állapot, amiben a hatalmas kapacitású jobb agyféltekével dolgozunk.

Bagdy Emőke hozzátette, ez a kreatív agy, nem tud beszélni, csak álmodni, képzelni, lényegében képtudat ezzel is álmodunk.

„Az álomban a feszültségek képpé alakulnak, amíg a professzor agyunk pihen, a jobb agyfélteke hatalmas rendezőfolyamatokat végez, az ő logikája szerint álmodunk. A fapados kultúrában azonban nem tanítjuk meg a jobb agyfélteke nyelvét, pedig nagyon jól lehet a képtudattal dolgozni” - fogalmazott az InfoRádió Aréna című műsorában a klinikai szakpszichológus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×