eur:
393.51
usd:
368.02
bux:
66505.36
2024. április 25. csütörtök Márk
Bezárt a régi, épül az új Néprajzi Múzeum

Bezárt a régi, épül az új Néprajzi Múzeum

Háromnapos fesztivállal és több mint kilencezer látogatóval búcsúzott közönségétől a Néprajzi Múzeum; a Kossuth téri épületben egy év alatt kell becsomagolni és szállításra előkészíteni a műtárgyakat. Közben elkészültek a Városligetben épülő új múzeum végleges tervei, rövidesen az építkezés is elkezdődhet a jelenleg parkolóként működő területen - mondta el az InfoRádióban Kemecsi Lajos, a Néprajzi Múzeum főigazgatója.

Háromnapos fesztivállal köszönt el a látogatóktól a Néprajzi Múzeum – mondta az intézmény főigazgatója.

„A több tucat program között voltak szakmai rendezvények: könyvbemutatók, beszámolók tudományos kutatásokról és sok látogatóbarát, szórakoztató esemény is: koncertek, balkáni és magyar táncház. A legnagyobb érdeklődést a tematikus és az épületet bemutató – a rejtett részeket is megismertető – séták, valamint az állandó kiállítás és az utolsó időszaki tárlataink speciális vezetései váltották ki.”

Kemecsi Lajos hozzátette, a három nap alatt 9200 látogató járt a Néprajzi Múzeum épületében. A Néprajzi Múzeum főigazgatója a két új épület jelenlegi állapotáról szólva elmondta, a tervezési folyamat lezárult.

„Szoros együttműködésben dolgoztak a Városliget Zrt., a tervezőiroda és a múzeum szakemberei. Az egyik, Szabolcs utcai raktár és restaurátorbázis épülete, amelyen a Nemzeti Galériával osztozik, már szerkezetkész. A kollégáim a tíz nappal ezelőtti bejárásról fellelkesülve érkeztek vissza, azt látták, minden az elvárásaink és kéréseink szerint készül.”

Rövid időn belül kezdődik a másik, a Városliget szélére, a jelenleg parkolóként működő területre tervezett épület építése is – tette hozzá Kemecsi Lajos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×