eur:
395.62
usd:
366.69
bux:
65620.71
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Sztárfellépők a MüPában

Sztárfellépők a MüPában

A bonni Beethoven-házat irányító Tabea Zimmermann és a pályája csúcsán lévő magyar sztárcsellista, Várdai István december 7-én, csütörtökön a Concerto Budapest élén Richard Strauss és Bartók Béla műveivel áll a MüPa színpadára.

Tabea Zimmermann rendszeres, visszatérő vendége a hazai koncerttermeknek. A német brácsaművész pályafutása első szakaszában számos nemzetközi zenei versenyt megnyert, 1984-ben Budapesten is első helyezést ért el. A Fekete-erdei Lahr szülötte az együttmuzsikálás szenvedélyes elkötelezettje: “Mindenekelőtt közvetlen kapcsolat kialakítására törekszem a zenésztársaimmal – a hangszerem, a hangszerjátékom által.”

Sztárfellépők a MüPában

Várdai István csak alig pár héttel van túl a 32. születésnapján, mégis jó ideje korunk egyik legkeresettebb és legjelentősebb csellistájának számít. A pécsi születésű fiatal művész napjainkban Londontól Tokióig szerte a világban koncertezik felbecsülhetetlen értékű Stradivari-csellója társaságában – és mindeközben ő a hazai hangversenyélet egyik főszereplője és fáradhatatlan motorja is. Néhány éve – Baráti Kristóffal közösen – irányítja a Kaposfest működését, és a Virtuózok egyik zsűritagjaként fiatal tehetségek felfedezésével is gyarapítja tevékenységeinek terjedelmes listáját.

A Héja Domonkos által vezényelt koncert első felében Richard Strauss zenekari kíséretes F-dúr románcát játssza Várdai, míg Zimmermanntól Bartók Brácsaversenyét hallhatjuk majd. A második részben együtt muzsikál a két szólista és a Concerto Budapest együttese: Richard Strauss Don Quixote című szimfonikus költeményét, azaz lovagi témára írt fantasztikus változatait előadva, ahol a cselló Cervantes regényének címszereplőjét, míg a szólóbrácsa a botcsinálta, ám annál hűségesebb fegyverhordozó, Sancho Panza alakját idézi elénk.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×