eur:
395.36
usd:
366.39
bux:
65503.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Rekordot döntöttek a magyar filmek

Rekordot döntöttek a magyar filmek

Több mint egymillióan váltottak jegyet magyar filmekre idén, még mindig a Kincsem áll a nézettségi lista élén, de a filmalap szerint még hátravan az év egyik legnagyobb durranása, A viszkis bemutatója.

Több mint egymillió nézője volt idén a magyar filmeknek - a 2008 óta nem látott nézőszámrekord annak is köszönhető, hogy egyre több új magyar alkotás készül, idén akadt olyan közönségsiker is, amely már majdnem félmillió nézőnél tart.

A márciusban debütáló Kincsemet, Herendi Gábor romantikus kalandfilmjét több mint 450 ezren látták, a nyáron bemutatott Pappa pia – Csupó Gábor zenés mozija – több mint kétszázezer nézőnél jár, a Testről és lélekrőlt pedig már 85 ezren nézték meg.

Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas alkotását nevezte Magyarország az Oscar-díjra, amelyet első magyar filmként a Netflix mutatott be két nappal ezelőtt az Egyesült Államokban. Az alkotás négy kategóriában versenyben van az Európai Filmdíjakért is, csütörtökön pedig a Golden Globe-ról szavazó, Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezetének tartanak vetítés Los Angeles-ben.

M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor filmje, a Brazilok 75 ezer nézőnél jár, és szépen teljesít Mészáros Márta új alkotása, a történelmi traumákról személyes történeten keresztül mesélő Aurora Borealis – Északi fény című mozi, amelyet alig egy hónap alatt több mint 40 ezren néztek meg. A csaknem két hete debütált krimi, a Budapest Noir jelenleg több mint 25 ezer nézőnél tart.

És még hátravan az év egyik nagy dobása; jövő héten kerül a mozikba Antal Nimród új filmje, A viszkis. A viszkis rabló néven hírhedtté vált Ambrus Attila történetét feldolgozó film – az előzetesek alapján - nem szűkölködik akciójelentekben és a drámaiságban sem.

Szász János új alkotása, A hentes, a kurva és a félszemű januárban kerül a mozikba, egy hónappal később debütál Herendi Gábor mozija, a Valami Amerika 3., márciusban pedig Sándor Pál filmje, a Vándorszínészek kerülhet a mozikba.

Jövő év első felében mutatják be Pálfi György új alkotását, az Úr hangját, Nemes Jeles László Sunset című filmje pedig az év második felében kerülhet a mozikba, akárcsak Ujj Mészáros Károly X. című, skandináv krimik világát idéző alkotása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×