eur:
394.2
usd:
369.96
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Lovasi András ajándéka egy szubjektív válogatás

Lovasi András ajándéka egy szubjektív válogatás

Kispál és a Borz és a Kiscsillag egy alap zenekart alkot Lovasi András szombat esti jubileumi arénakoncertjén, melyen több mint 20 vendég teszi tiszteletét, és vizuális hatásaiért a londoni olimpia nyitóünnepségének videólátvány-tervezője felel. Sok dalt áthangszereltek, de lesz új szerzemény is.

A koncerten megszólaló dalok leginkább az ötvenéves zenész ízlését tükrözik. „Ez egy szubjektív válogatás” – mondta az InfoRádiónak Lovasi András. Lévai Balázzsal, a koncert rendezőjével válogattak ki körülbelül 50 zeneszámot, majd a két zenekar próbálni kezdte őket. A koncerten azok a művek hangzanak el, amelyeket a próbafolyamat során a legjobban megszerettek a zenészek. A vendégeknek igyekeztek olyan dalokat találni, amelyek az adott zenekar vagy előadó karakteréhez a legjobban illenek. Így választották ki azt a 32 dalt, mely elhangzik a jubileumi koncerten.

Kispál és a Borzon és a Kiscsillagon kívül közreműködnek még a Budapest Bárból Farkas Mihály és Farkas Róbert, a Csík zenekarból Szabó Attila és Kunos Tamás, valamint a Magyar Állami Népi Együttes Művészeti vezetője Pál István „Szalonna”. Énekelni Németh Júlia, Kiss Tibor (Quimbi), Varga Livius (Quimbi), Likó Marcell (Vad Fruttik) és Bérczesi Róbert (Hiperkarma) fog.

Az áthangszerelt dalokon kívül egy teljesen új produkció is színpadra kerül a koncerten, mely Lovasi András kilencéves kori emlékeit dolgozza fel. A látványért a Londonban élő magyar származású Balogh Zsolt felel, aki egyébként a 2012-es olimpia videovizuálját is tervezte. A Kispál-rajongó szakember nosztalgikus játéknak fogta fel a zenészekkel való munkát.

Mivel a jubileumot ünneplő frontember sem volt gyakran ekkora koncertje, így kíváncsian várja az Arénában rendezett eseményt. A nagy méretekre való felkészülés jegyében a próbaidőszak utolsó hetében kibéreltek egy óriási gyárcsarnokot, és ott gyakoroltak. A hangmérnök azért választotta ezt helyszínül, mert „olyan rosszul szól, hogy utána az Aréna csodálatos lesz” – tette hozzá a zenész.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×