eur:
392.89
usd:
366.33
bux:
66861.39
2024. április 25. csütörtök Márk
Magyar származású operaénekesnő Wagner-dalestje a Müpában

Magyar származású operaénekesnő Wagner-dalestje a Müpában

Szombat délután Wagner, Liszt és Berlioz műveiből összeállított dalesten mutatkozik be a Müpában Dorottya Láng, aki – miután Bécsben végzett – két éve a Hamburgi Állami Operaházban énekel, akinek Magyarországon a mostani lesz az első nagyobb volumenű koncertje.

„Wagnert vezető szerepben még nem énekeltem, viszont mivel Németországban tevékenykedem, ezért nagyon sokszor voltam már kisebb szerepekben Wagner-operákban. A Rajna kincsében például Wellgundét énekeltem, most pedig szintén egy kisebb szerepet énekelek a Parsifalban” - mesélte a budapesti születésű mezoszoprán.

„Az est dalai karakterben passzolnak egymáshoz, és a három zeneszerző is valamilyen szinten kapcsolódik egymáshoz. Liszt Ferenc nagy csodálója volt Wagnernek, és családi szálak is fűzik egymáshoz őket, és Berlioz szintúgy” - indokolta választását az operaénekesnő, aki elmondta, hogy gyakran énekel Liszt-műveket.

Magyar származású operaénekesnő Wagner-dalestje a Müpában

„Helmut Deutsch-hoz, a zongoristámhoz nagyon közel áll Liszt Ferenc, a legszívesebben az ő műveit játssza. Ezért a koncerteken – amin együtt lépünk fel – Liszt-művei mindig a program részei”

- mesélte Dorottya Láng.

Az operaénekesnő szerint a daléneklés nagyon intim műfaj, mivel csak két szereplő van a színpadon: a zongorista és az énekes, és nyilvánvalóan egy sokkal kisebb nézőközönségnek szól.

"Az operához képest sokkal kisebb volumenű műfaj, ahol az a lényeg, hogy minél kisebb ecsettel fessük meg a képet."

„Még nem énekeltem otthon, Magyarországon. Volt egy-két kisebb koncertem, de ez lesz az első nagyobb volumenű bemutatkozó koncertem. Tele vagyok vegyes érzésekkel: fantasztikus, de nagyon izgulok is. Nagyon közelinek érzem magamhoz, nagyon megható a felkérés” - mondta a budapesti születésű mezoszoprán, aki szombaton 16 órától hallható a Müpa Fesztivál Színházában. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×