eur:
395.67
usd:
366.68
bux:
65714.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ide akkor is érdemes lehet ellátogatni, ha amúgy nem hallgatja kórusok koncertjét

Ötven kórus 76 koncerttel várja az érdeklődőket a józsefvárosi Palotanegyed 15 különböző helyszínén június 10-én az 5. Kórusok éjszakáján. Régi zenétől a klasszikusokon át a modernig.

A rendezvényen folk, régizenei, klasszikus és modern dallamok is megszólalnak templomban, lakóházi erkélyen, köztereken és belső udvarokban. A hazai amatőr kórusokon kívül számos külföldi kórus is fellép, így többek között a Szlovákiai Pedagógusok Vass Lajos Kórusa, egy görög diákokból álló énekkar és egy kanadai kórus is - közölték a szervezők.

A Palotanegyed kilenc beltéri helyszínén ötvennégy párhuzamosan zajló koncertet, a szünetekben a józsefvárosi köztereken és utcákon tizenhat kórus minikoncertjeit hallhatja a közönség.

Erre az estére a Vörösmarty Mihály Gimnázium udvarát és a Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteményének kertjét is birtokba veheti a közönség, a Magyar Nemzeti Múzeum belső udvarát és a Szent Anna Kollégium épületét fényfestés teszi egyedivé.

A fesztivál nyitányaként a látogatók 16 órakor egy Éneklő utcán sétálhatnak végig a Kálvin tértől egészen a Pollack Mihály térig, ahol tizenhat kórus énekel. Az esemény zárásaként 23.30-kor a Pollack Mihály téren felcsendül a 2017-es év záródala a fellépő kórusok és a közönség közös előadásában. A rendezvény jelmondata: Hangot a térnek!

A Csíkszerda Egyesület tagjai 2013-ban álmodták meg az egész estés kórusfesztivált, amelynek fő célja a közösségi éneklés népszerűsítése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×