eur:
394.12
usd:
369.85
bux:
65766.76
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nemzetközi fellépők az idei Óbudai Nyár programsorozatban

Nemzetközi fellépők az idei Óbudai Nyár programsorozatban

Idén a magyar zenekarok mellett több külföldi fellépő – például a brit Matt Bianco – valamint színházi előadások, filmvetítések és gyerekprogramok várják az érdeklődőket a 17. Óbudai Nyár programsorozaton.

„A 17. Óbudai Nyár programsorozatban idén 15 helyszínen, 50 programnapon több mint 60 programunk lesz. Sőt, ennél több is lesz, mivel vannak olyan programok, amelyek eleve több koncertből állnak – ilyen az Óbudai Búcsú vagy az egyhetes Óbudai Blues Fesztivál” - mondta Lőrincz Edina, az Óbudai Kulturális Központ igazgatója.

Hozzátette: a programsorozat, programfolyam június 16-tól egészen augusztus 28-ig tart.

„Azt is mondhatjuk, hogy idén nemzetközivé válik a fesztivál, hiszen nyolc országból várunk résztvevőket. Egész nyáron színházi előadások, kiállítások, szabadtéri mozielőadások és koncertek lesznek” - közölte Lőrincz Edina.

Emlékeztetett: az Óbudai Nyár leginkább a főtéri nagy, ingyenes koncerteknek köszönhetően ismert. A főtér, a Szentlélek tér, a Kobuci Kert és a Zichy Kastély udvara a legnagyobb helyszínek.

Nemzetközi fellépők az idei Óbudai Nyár programsorozatban

„Június 16-án az Óbudai Danubia Zenekar Háry kalandja nyitja a koncertsorozatot, amit Hámori Máté vezényel és Schneider Zoltán mesél. A zárókoncertet szintén az Óbudai Danubia Zenekar adja a főtéren július 21-én, amikor Dino Saluzzival, az argentin bandoneonművésszel és zenekarával fognak előadni egy nagyszabású projektet” - mondta az igazgató.

Jön még Görögországból a Speakeasies, a Csík zenekar, július 7-én Sinatra est lesz, július 22-én pedig a 80-as, 90-es évek egyik legnépszerűbb zenekara, a Matt Bianco lép fel.

„Shakespeare Sok hűhó semmiért című művét már megtekinthették az érdeklődők tavaly a Kaszásdűlői Kulturális Központunk előtt, de most színpadra is rendezi Dicső Dániel. Többek között Peller Anna, Józan László, Eke Angéla és Faragó András szerepel a darabban” - közölte az Óbudai Kulturális Központ igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei teljesítményt illeti, egyelőre az óvatos optimizmus jellemzi a kereskedést, kisebb emelkedést láthatunk a kontinens vezető tőzsdéin, a magyar piac azonban lefordult.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×