eur:
393.47
usd:
367.69
bux:
66212.24
2024. április 25. csütörtök Márk
Sok program várja a gyerekeket a hosszú hétvégén

Sok program várja a gyerekeket a hosszú hétvégén

A pünkösdi hosszú hétvégén rengeteg program várja a gyerekeket: indul a Gyereksziget; a szentendrei Skanzen, a Millenáris és a Tabán is koncerteket és játékos foglalkozásokat szervez.

Az idén 50 éves Skanzen Pünkösdi Örökség Ünnepen mintegy 30 szellemi kulturális örökségét őrző közösség mutatkozik be pünkösdvasárnap és hétfőn. Mindkét nap zene, tánc, kézműves bemutatók és kirakodóvásár várja az érdeklődőket.

A pünkösdi királyválasztás és királyné-járás szokása mellett bepillanthatunk az egri fertálymesterség titkaiba, a kékfestés tudományát nagykőrösi, a gyékényszövés technikáját tápéi mesterektől leshetjük el, de kiderül az is, hogyan varrják leheletfinom cérnából a halasi csipkét. Lesz novaji remélés, tradicionális dudazene; meg lehet kóstolni a „Nemtudom” szilvából készülő szatmári szilvalekvárt és a borsodnádasdi molnárkalácsot. Vasárnap a Rajkó zenekar és Buda Folk Band, hétfőn pedig a Góbé Zenekar muzsikál.

Ezen a hétvégén indul a Hajógyárin a Gyereksziget. Szombaton Halász Judit és Kovácsovics Fruzsina énekel, vasárnap pedig a Belvárosi Betyárok és Mihályi Réka biztosítja a muzsikát. Lesz poronty cirkusz, bohóc erdő, zsonglőrködés, mini-manó tanoda és számos kicsiknek szánt, ingyenes program.

A papírsárkány-röptetés szerelmesei keresve sem találhatnának jobb programot a kétnapos Pákozdi Nemzetközi Sárkányeresztő találkozónál. Lesznek sárkányok minden mennyiségben és formában, ráadásul a dombról páratlan kilátás nyílik, mindössze pokrócra, némi elemózsiára és papírsárkányra lesz szükség.

Hétfőn újra megnyitja kapuit a Pünkösdi Királyság és egész napos családi- és gyermekprogramokkal vár kicsiket és nagyokat a Tabán Parkban és a Mesemúzeumban. 11 órától a Kolompos Együttes muzsikál, ebéd után a Nefelejcs Bábszínház előadását lehet megnézni, majd Kovácsovics Fruzsina énekel, a napot pedig a Muzsikás Együttes koncertje zárja. A Mesemúzeumban lesznek Tarisznyamesék és benevezhetnek a Kerekégenjáró elnevezésű zenés interaktív foglalkozásra.

A Budapest Parkban ezen a vasárnapon is színes gyerekprogramokkal várják a kicsiket. 11-től a Rutkai Bori Banda játszik, utána pedig az Aranyszamár Bábszínház adja elő – egyebek mellett - Csukás István Pom pom meséjét. Lesz tipegő játszótér a csöppségeknek, Móka járgányok, logikai játékok és pünkösdi ügyességi játékok.

A Vajdahunyadvárban a pünkösdi hétvégén ismét várják a hagyományok, a történelem, a kalandok, a játékok iránt érdeklődő, értékes szórakozást kedvelő családokat. Lesznek viselet- és fegyverbemutatók, felvonulások, íjászversenyek, és lovagi játék, zene, tánc, bábszínház.

A Millenárisra a LEGO rajongókat várják – természetesen lehet építeni, lesz robotsuli, Lego city dzsungel túlélőtúra, Tecnic verseny és robotsuli.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×