Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szinte gyereknapi programok várják a családokat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Múzeumok majálisa, törökkori történelmi fesztivál, kölyöknap a Nemzeti Színházban - számos izgalmas program várja a családokat a hétvégén.

Hétvégén lesz a Múzeumok Majálisa, amire több mint 120 kulturális intézmény gyűlik össze a Magyar Nemzeti Múzeum kertjébe. A múzeumi érdekességek és a szabadtéri kiállítás mellett rengeteg játékkal, gyermek és felnőttprogramokkal várják a családokat.

„Szombaton Mimó és Csipet kalandjaival találkozhatnak a gyerekek, délután fellép a Baltazár Színház, a Vodku zenekar, a Group'n'Swing és DJ Panda. Vasárnap is visszatérhetnek, mert a Makám viszi Bogárbálba a gyerekeket, a Kerekes Band, a Nemadomfel és a Villon trió után a Lóci Játszik koncertje zárja a majálist - ajánlotta Szily Marianna főszervező.

A Jurányi Inkubátorházban már ezen a hétvégén a gyereknapra hangolnak – ez az évadzárója a hétvégi Mese habbal gyereksorozatnak. Délelőtt 11-től a Veronaki Trió: Kuruttyoló békakirály koncertjére várják a kicsiket, majd Tóth Krisztina drámapedagógiai foglalkozással egybekötött könyvbemutatóján hangzanak el történetek a Felhőmesék című kötetből, és lesz kézműves foglalkozás és játszószoba is.

A Veronaki zenekar vasárnap is muzsikál a gyerekeknek – az együttes dupla koncerten mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában.

Vasárnap ismét Kölyöknap lesz a Nemzeti Színházban. Délelőtt 11-től A háromágú tölgyfa tündére című mesejátékkal várja a kicsiket Fabók Mancsi Bábszínháza – jó idő esetén a hajóorrban. Utána pedig Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar muzsikál. A program ingyenes, de regisztrálni kell.

Arany János költeményei kelnek életre vasárnap a Petőfi Irodalmi Múzeum udvarán. Egész napos irodalmi kalandtúrára hívják a családokat, ahol lehet saját verset fabrikálni, felfedezhetik az Arany által használt kifejezések, szavak kincsestárát, és lesznek koncertek is: Szalóki Ági, a Kolompos Együttes, Sebő Ferenc és zenekara muzsikál.

Vasárnap délelőtt családi séta indul a Döbrentei térről. A kétórás túrán a Tabán és a budai vár kalandos történetével ismerkedhetnek meg a gyerekek – elsősorban 8-12 éveseknek ajánlják.

Aki pedig kirándulna, az választhatja a Tatai Patara Törökkori Történelmi Fesztivál művelődéstörténeti programjait, hagyományőrző bemutatóit. Itt már ma elindultak a programok és egészen vasárnap estig várják a látogatókat.