eur:
395.4
usd:
372.39
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Elhunyt a Children világsláger szerzője

Negyvenhét évesen elhunyt Robert Miles svájci-olasz zeneszerző, zenész, lemezlovas és zenei producer, a Children című elektronikus zenei világsláger szerzője.

Miles, eredeti nevén Roberto Concina, szerdára virradóra halt meg ibizai otthonában, meg nem nevezett betegségben. Halálhírét a DJ Mag Italia olasz zenei portál közölte.

Svájcba emigrált olasz szülők gyermekeként született Fleurierben, de gyermekkorában családja visszaköltözött Olaszországba, Friuliba, itt tanult meg zongorázni. 1984-ben kezdte el zenészi pályáját, lemezlovasként dolgozott olasz klubokban és rádióknál, 1990-ben megalapította saját kiadóját és kalózrádióját.

Robert Miles főként a 1990-es években és a 2000-es évek elején volt népszerű előadó. Legnagyobb sikere a Children című szerzeménye volt, amely minden idők egyik legnagyobb sikere lett a dance műfajban, legalább egy tucat országban került a slágerlista élére.

A zeneszám először Olaszországban, a Soundtrack című középlemez egyik darabjaként jelent meg 1995-ben, de nem keltett különösebb feltűnést, csak azután lett világsláger, hogy Miles előadta egy miami éjszakai lokálban is, ahol felfigyelt rá Simon Berry, a Platipus Records alapítója. A szerzemény még abban az évben, novemberben megjelent a Dreamland című Miles-albumon, és hamar platina- vagy aranylemez lett több országban.

Miles szerint

azok a fotók ihlették meg, amelyeket apja mutatott neki 1994-ben a délszláv háború gyermekáldozatairól.

A zenésznek öt stúdióalbuma jelent meg, amelyek közül az első, a Dreamland lett igazán sikeres, későbbi nagylemezei már nem értek el toplistás helyezést.

Ő az egyetlen Brit Award-díjas olasz zenész, az elismerést a legjobb feltörekvő nemzetközi előadóként nyerte el 1997-ben.

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×