Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Horváth Gábor: Mindenkinek három helyre van szüksége

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A saját nappaliját nyitotta meg a kultúra és a közösségi beszélgetések iránt fogékony közönség számára Horváth Gábor ügyvéd, és felesége Németh Anikó divattervező. A Harmadik Hely ötven főt tud egy este befogadni - a programkínálat pedig rendkívül széles: jazz, népzene, komolyzene, kortárstánc, színház és irodalom egyaránt helyet kap a havonta megrendezett esteken. Csütörtökön Herczku Ágnes Bartók-estjére várják az érdeklődőket.

Horváth Gábor ügyvéd és felesége, Németh Anikó divattervező a saját lakásába hívja a vendégeket.

„Azt gondoljuk, szükség van olyan helyekre a városban, ahol nagyjából

azonos értékeket valló emberek össze tudnak gyűlni beszélgetni,

és »mellesleg« valamifajta kulturális program van.

Jó értelemben vett mindenevők vagyunk; kortárstánc, egy-, kétszemélyes színházi előadások, írók, költők, jazzkoncertek, világzenei programok.

Csak a díszletek mérete és a szereplőgárda nagysága szab csupán határt a lehetőségnek – tette hozzá a Harmadik Hely alapítója. Horváth Gábor hozzátette, ötven főt tud befogadni a lakásuk, ahol a minőség a közös értékrend.

„A jó értelemben vett polgári világszemlélet, hangsúlyozottan nem politikai párthoz kötődésről van szó, hanem arról, hogy az emberek tudjanak egymással, érdek nélkül beszélgetni.

Az előadások is a minőségről, a szabadságról, az alkotói szabadságról, kreativitásról szólnak leginkább.”

Három helyre van szükségünk

Spontán ötletként jött a Harmadik Hely név, amelyhez utólag gyártottak magyarázatot – mondta Horváth Gábor.

„Mindenkinek három helyre van szüksége: a családi, rokoni kapcsolatok, a második a munkahely, az üzlet, a karrier és a harmadik az emberi, a polgári, ahol érdek nélkül, pusztán az érdeklődésére, értékrendjére tekintettel tud kapcsolatokat kialakítani és azokat fenntartani.”

A következő összejövetel csütörtökön lesz, Herczku Ágnes Bartók-estje nagyon izgalmas programnak ígérkezik – mondta a Harmadik Hely alapítója.

„Régóta szeretjük és tiszteljük a sokoldalú művészt, Herczku Ágnest, aki ezúttal Kis Péter zongoraművésszel és öt népzenésszel egy izgalmas értelmezésű, világzenei átdolgozással játszik majd Bartók műveket.”