eur:
393.97
usd:
369.71
bux:
65877.61
2024. április 23. kedd Béla

Ilyet még nem pipált az amerikai filmtörténet

Első ízben lefőzte egy folytatás az eredetit az amerikai mozikban.

A galaxis őrzői folytatása becslések szerint 145 millió dolláros nyitóhétvégi bevételt produkált az észak-amerikai mozikban, 54 százalékkal magasabbat, mint a képregényalapú franchise eredetije, az ugyancsak kirobbanó sikernek számító 2014-es szuperhősfilm, amely annak idején 94 millió dollárral indított.

Ez az első eset, hogy egy folytatás lefőzte az eredetit, ráadásul jelentős mértékben. Az egykor alig ismert, furcsaságként elkönyvelt Galaxis őrzői-franchise ezzel a Marvel képregény-birodalom egyik vezető szereplőjévé vált.

A galaxis őrzői vol. 2. túlsúlyától tartva egyetlen nagyobb filmstúdió sem időzített premiert a jövedelmező nyári moziszezon első hétvégéjére.

A hosszabb ideje futó produkciók közül a Halálos iramban 8 a második helyre szorult vissza 8,5 millió dollárral a negyedik hetében, ezzel azonban átlépte a 200 millió dolláros bevételi küszöböt Észak-Amerikában.

A Bébi úr című animációs filmre hat millió dollárért váltottak jegyet, ami a harmadik helyezéshez volt elegendő, a negyedik helyen a Hogyan legyél latin szerető című vígjáték további 5,3 milliót hozott.

Az első öt között végzett még a nyolc hete futó A szépség és a szörnyeteg című animációs mesefilm élőszereplős változta, amelyre csak Kanadában és az Egyesült Államokban 487 millió értékben váltottak jegyet eddig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×