eur:
393.78
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Egy kevésbé látványos, de súlyos baki is volt az Oscar-gálán

Nem a legjobb filmnek járó Oscar-díj téves kihirdetése volt az egyetlen nagy baklövés a 89. Oscar-díj vasárnap esti átadásán: a szervezők egy élő embernek állítottak emléket abban a videóban, amely a filmszakma elmúlt évben elhunyt nagyjait méltatta.

A Dolby Színház filmvásznán bemutatott In Memoriam című filmben megemlékeztek a 2016 októberében 60 évesen meghalt Janet Patterson ausztrál jelmeztervezőről is, akit négyszer jelöltek Oscar-díjra, ám a montázsban Jan Chapman ausztrál filmproducer fotóját mutatták be a néhai díszlettervező neve mellett. Chapman rendszeresen együtt dolgozott Pattersonnal.

"Élek és jól vagyok és még aktívan dolgozom producerként" - nyilatkozta a baki felfedezése után az ausztrál filmproducer a Variety című filmes szaklapnak.

Chapman elmondta, hogy még a díjátadó gála előtt kérte Patterson ügynökségét, hogy nézzék át, milyen fotókat tudnak felhasználni az Oscar-gála szervezői. Azt a választ kapta, hogy a szervezők már megoldották a kérdést.

A producer sajnálatának adott hangot amiatt, hogy a hibát nem vették észre korábban.

Jan Chapmant és Janet Pattersont egyebek között A Zongoralecke című 1993-ban bemutatott ausztrál, új-zélandi és francia filmdrámáért jelölték Oscar-díjra.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×