eur:
394.18
usd:
368.02
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Próbatermi vendégségbe hívnak a filharmonikusok

Próbatermi vendégségbe hívnak a filharmonikusok

Szombaton koraeste próbatermi vendégségre várja a Nemzeti Filharmonikusok az érdeklődőket. A kamarazene javából hallhatunk válogatást a zenekar művészeinek tolmácsolásában, az est házigazdája Mácsai János lesz.

A Nemzeti Filharmonikusok rendszeresen adnak a zenekari próbatermükben hangversenyeket, amelyek tulajdonképpen kamarakoncertek – mondta a vezető zenekari menedzser.

Mali István elmondta, hogy ezt nemcsak azért tartják nagyon fontos küldetésüknek, mert

ezzel a közönségnek kínálnak fel érdekességeket,

hanem azért is, mert ha a művészeik kamarazenével foglalkoznak, az kihat a zenekari munkájukra is.

Ez mindig lehetőséget biztosít arra, hogy a zenekari tagok különböző ötleteket, különlegességeket ajánlanak, amiket szeretnének eljátszani. Ebből alakul ki utána a végleges műsor.

„Ezúttal Beethoventől Webernig terjed a kínálat: Beethovennek a Nagy Fúgája lesz hallható, de elhangzik egy trió is, ahol a klarinét és a cselló játssza a főszerepet a zongora mellett. A másik trióban, Glinka művében, a Patetikus trióban is klarinét és zongora szerepel, de itt cselló helyett fagottal. Emellett pedig Webern vonós négyesre írt Hat bagatell című művét is el fogjuk játszani” - mondta a Nemzeti Filharmonikusok vezető zenekari menedzsere, aki hozzátette, a műsort Mácsai János fogja vezetni házigazdaként.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×