eur:
393.14
usd:
367.36
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Két magyar film is debütál a héten

Két magyar film kerül a héten a mozikba. Az egyik Az állampolgár, amelynek főszereplője Bissau-Guineából került Budapestre, és szeretné megszerezni a magyar állampolgárságot. A héten kerül a mozikba Ben Affleck gengszterfilmje, az Egy kutya négy élete, az Életem Cukkiniként című animációs film, valamint A kaptár: Utolsó fejezet című filmek is.

Az állampolgár Vranik Roland, a Fekete kefe rendezőjének új alkotása, amelynek főszereplője Dr. Cake-Baly Marcelo, aki Bissau-Guineából menekült Szenegálba, majd egy ösztöndíjjal került Budapestre. A történet szerint a férfi szeretné megszerezni a magyar állampolgárságot.

Ám a helyzetét tovább nehezíti, hogy egy papírok nélkül az országba érkezett várandós iráni nő is tőle vár segítséget. A kritikák érzékeny, erős alkotásként jellemzik a filmet, amelynek forgatókönyvét a rendező és Szabó Iván jegyzi.

Egy elsőfilmes is debütál a héten, Slemmer Ádám, a Vakfolt forgatókönyvének írása közben egyik kedvenc alkotásából, Christopher Nolan Eredetéből merített ihletet.

Az akció-thrillerben a főszereplő Attila és húga élete egy tragikus baleset következtében gyökeresen megváltozik. A fiú több hónapnyi sikertelen munkakeresés után különleges megbízatást kap, amelyről azonban kiderül: illegális. A filmben – a fiatal színészek mellett - szerepet kapott Kálid Artúr is, producerként pedig Osvárt Andrea karolta fel az alkotást.

A héten kerül a mozikba Ben Affleck gengszterfilmje Az éjszaka törvénye. A rendezésen, és a feltörekvő, bűnben élő, mégis szerethető gengszter főszerepén túl a forgatókönyvet is Ben Affleck jegyzi, aminek a kritikák szerint nem sikerült túllépnie a kliséken és esetlen párbeszédek álbölcselkedéseivel van tele – akit viszont vonz a '20-as évek Amerikájának gengsztervilága, és az ezzel járó látványos környezet, az azért adhat egy esélyt a filmnek.

Az állatkínzás gyanúját felvető videó miatt sok vitát kiváltott film, az Egy kutya négy élete is a héten debütál. A családi moziként aposztrofált történet W. Bruce Cameron nagysikerű regénye alapján készült, és egy kutya szemszögből mutatja meg a világot.

A héten kerül a mozikba az Életem Cukkiniként című francia animációs film, amelynek főhőse egy Cukkininek becézett árva kisfiú.

A kaptár: Utolsó fejezet vélhetően kevés meglepetést tartogat, ezúttal is Milla Jovovich száll szembe a fertőzöttekkel. Elsősorban a sorozat rajongói lelhetik benne kedvüket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már csak a szenátus, illetve az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×